Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΕΔΕΣΕ!!!!!



Κόψε από εδώ , βγάλε από εκεί, άντε να δούμε τι θα αφήσουν τελικά «υπέρ του μαθητή!!!!!».

Είναι πλέον γεγονός. Με απόφασή του το Υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε το «κόψιμο» της Δεύτερης Ξένης Γλώσσας από τα Δημοτικά (ίσως και από τα Γυμνάσια). Ναι, είναι γεγονός. Αν και μόλις προχτές η κ. Διαμαντοπούλου, επαναλάμβανε το γνωστό: «πρώτα ο μαθητής», σήμερα (ημερομηνία εγγράφου 27/05/2011), με υπουργική απόφαση γνωστοποιήθηκε το κόψιμο της Β΄ Ξένης Γλώσσας. Συγκεκριμένα: οι Διευθυντές των σχολείων θα προτείνουν στο Δ/ντή Εκπαίδευσης την Ξένη Γλώσσα (μία πλέον και όχι δύο όπως μέχρι και φέτος) που θα διδάσκονται οι μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων από το νέο σχολικό έτος 2011-2012. Αυτό βέβαια θα προκύψει από τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών. Συγκεκριμένα. Οι γονείς των μαθητών της Δ΄ και Ε΄τάξης θα δηλώσουν ποια γλώσσα επιθυμούν για τα παιδιά τους. (Γαλλική ή Γερμανική). Οι Δ/ντές των σχολείων, αφού συγκεντρώσουν τις δηλώσεις προτίμησης, εισηγούνται στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης τη γλώσσα, η οποία θα διδαχθεί στο σχολείο τους και την οποία, κατά πλειοψηφία, είχαν επιλέξει οι μαθητές και των δύο τάξεων του δημοτικού σχολείου.

Αν τώρα μπορεί κανείς να απαντήσει στο αν οι υπεύθυνοι σκέφθηκαν το τι θα προκαλέσει το μέτρο αυτό στους μαθητές της Ε΄ τάξης οι οποίοι φέτος διδάσκονται π.χ. Γαλλικά και η νέα πλειοψηφία!!! είναι για Γερμανικά ε, τότε σίγουρα δικαιούται ΒΡΑΒΕΙΟ!!..

Όλα αυτά πάντα :Α) για το καλό του μαθητή, Β) για παιδαγωγικούς λόγους, Γ) με Γνώμονα την καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης..

Τυχαίο? Δε νομίζω.

Αντώνης Γιάνναρος.