Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Υποβρύχια Έρευνα...


ΑΥΤΗ η Άνοιξη, θυμίζει βαρύ χειμώνα! Ένας χρόνος μνημόνιο και τα μνημόσυνα είναι πλέον στα φόρτε τους. Ότι συνηθίσαμε τον γοητευτικό δάνειο-βιαστή μας D.S.K μας τα χάλασε η καμαριέρα. Δυστυχώς ο λαός, παραμένει εν υπνώσει. Το 56% των Γάλλων πιστεύει ότι ο άπληστος δον ζουάν του Δ.Ν.Τ έπεσε θύμα πλεκτάνης, αλλά και εμείς δεν πάμε πίσω. Δικαιολογούμε τον «βιαστή» αλλά δεν απολαμβάνουμε τον βιασμό….

ΘΙΧΤΗΚΕ το ελληνικό φιλότιμο, όταν είδαμε τους Ισπανούς στην ειρηνική τους διαδήλωση, να μας ειρωνεύονται για την ΑΠΑΘΕΙΑ μας. Όλοι μας έχουν πάρει πρέφα και εμείς συνεχίζουμε να παίζουμε μπιρίμπα!

ΓΕΝΙΚΩΣ μια μαυρίλα πλανάται παντού. Η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο, κάθε μέρα ακούμε περιπτώσεις γνωστών μας που έπεσαν θύματα κλοπής αλλά και ξυλοδαρμού. Όλοι μας δυστυχώς, είμαστε εν δυνάμει θύματα, όπου περιμένουμε την σειρά μας σε ανύποπτη στιγμή!

ΑΣ αλλάξουμε κλίμα, άλλωστε ο φόβος και η μιζέρια έχουν φωλιάσει μέσα μας , αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να αντισταθούμε και να δείξουμε στους φίλους Ισπανούς ( γιατί καλό μας έκαναν, αν και αυτοί είναι στο ξεφούσκωμα τώρα) ότι δεν κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Έχουμε και εμείς τις δικές μας αντιστάσεις και μπορούμε να δείξουμε σε αυτούς τους ανίκανους που μας κυβερνάνε ότι μπορούμε να γίνουμε ο εφιάλτης τους.

ΣΤΙΣ 20/5 έγινε μια πρώτη συνάντηση των συλλόγων και φορέων στο Πολιτιστικό κέντρο. Ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία του Γ. Σταματόπουλου όπου παρευρέθηκε ο δήμαρχος και έγινε μια πρώτη γνωριμία αλλά και κατάθεση προτάσεων για τα Σικυώνια 2011 όπου φέτος όπως δείχνουν τα πράγματα θα στηριχτούν στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό.

ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ γράψει ουκ ολίγες φορές, σε αυτό το τόπο περισσεύει ταλέντο έχουμε ανθρώπους που στηρίζουν με αγάπη και μεράκι όλες τις τάσεις είτε είναι μουσική, θέατρο, εικαστικά, ποίηση, χορός κ.ο.κ
Το μόνο που χρειάζονται είναι μία στήριξη για να μπορούν να δημιουργούν και να προσφέρουν εστίες πολιτισμού.


Η 7η ROCK ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ για μια ακόμα χρονιά θα στηριχτεί στη δυναμική των Κορινθιακών συγκροτημάτων όπως και στις τοπικές συλλογικότητες με τα περίπτερά τους.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ Σικυωνίων Πολιτών, το Copyleft, οι Ποδηλάτες Κορίνθου, το Λύκειο Ελληνίδων, το Fanzinenet, ομάδα skateboard κ.α. θα συμμετάσχουν προβάλλοντας το έργο τους.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ζωγραφικής του Λυκείου Ελληνίδων Κιάτου όπου υπεύθυνη είναι η κ. Ιωάννα Κελλάρη θα συμμετάσχει με τους νεαρούς μαθητές της σε ένα fest graffiti.

ΕΠΙΣΗΣ για πρώτη φορά στη Κορινθία θα γίνει έκθεση fanzine’s και περιοδικών με συλλεκτικά τεύχη από την δεκαετία του ’80 έως σήμερα.

ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ θέατρο Γεώργιος Γιαννόπουλος (Τραγάνα) θα φιλοξενηθούν εκθέσεις φωτογραφίας - ζωγραφικής και περίπτερο με cd’s και t-shirt’s των συγκροτημάτων όπως και skate park.

ΟΣΟ ΓΙΑ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 3ημέρου (29/30/31 Ιουλίου) θα αναστηθεί σύντομα από την επίσημη ιστοσελίδα της R.Σ.Κ. www.rocksinantisikiatou.gr

ΑΛΛΩΣΤΕ η «φιλοσοφία» της R.Σ.Κ. όλα αυτά τα χρόνια είναι η προβολή και προώθηση των Κορινθιακών συγκροτημάτων και φορέων.

ΟΠΟΙΟΣ άλλος φορέας επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο site.

ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ έχουμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, μια σειρά εκδηλώσεων από τοπικούς φορείς στην πλατεία Ελευθερίας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών για το περιβάλλον και την ανακύκλωση.

ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα μουσικής. Νότες θα πλημμυρίσουν την παραλία του Κιάτου και την πλατεία Ελευθερίας από μουσικά σχήματα για όλα τα γούστα, όπερα, hip – hop, metal, latin κ.α για 4 μέρες θα είναι το soundtrack της πόλης!

ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ καλό καλοκαίρι με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά, γιατί στις εποχές που ζούμε όλα να τα περιμένουμε…..μένουμε αισιόδοξοι μέχρι νεοτέρας!

Υ.Γ λόγω Καλλικράτη το τοπίο παραμένει νεφελώδες, να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα……