Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Υποβρύχια Έρευνα...


Γράφει ο Κ.Δ. Καραμπέτσος

ΠΑΣΧΑ ήταν και πάει!! όπως και η Πρωτομαγιά! για μια ακόμα χρονιά τα ρεκόρ έσπασαν και στην έξοδο των οικονομικών μεταναστών (Αθηναίοι, sic!) και στην κατανάλωση αλλά και στη ρίψη πυροτεχνημάτων, λεφτά για κάψιμο αφού μάλλον μας περισσεύουν! Τώρα αν κάποιος οικονομικός αναλυτής έβλεπε το εναλλακτικό δελτίο του STAR, δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πολυθρόνα του κουρέα με κίνδυνο να γίνει γουλί από την αναδιάρθρωση, επιμήκυνση, πτώχευση κ.ο.κ . Μάλλον είμαστε τυχεροί που στη Γερμανία δεν βλέπουν τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ από νυχτερινά κέντρα και τα ξεσαλώματα που γίνονται στα τουριστικά μας θέρετρα!

ΑΒΥΣΣΟΣ  η ψυχή του Νεοέλληνα όπως και η τσέπη του!!
Η παρέμβαση κάποιων αναγνωστών στην Υ.Ε τον τελευταίο καιρό είναι καταλυτική. Επισημάνσεις που αφορούν την ποιότητα ζωής στον Δήμο μας μεταφέρονται μέσα από τη στήλη, Η Υ.Ε. άλλωστε αυτό θέλει, να αναδεικνύει τοπικά θέματα όσο μικρά και αδιάφορα ακούγονται. Η συμβολή σας δίνει πνοή στη στήλη!

ΒΑΣΙΛΗΣ  ΚΕΛΛΑΡΗΣ σημαντική διάκριση για τον συντοπίτη μας ο οποίος βραβεύτηκε στο Μακεδονία Palace αρχές Απρίλη από 5 Ροταριανούς ομίλους . Το χρυσό μετάλλιο απλά μας θύμισε τη μεγάλη ανθρωπιστική και κοινωνική προσφορά του Β. Κελλάρη όπου όλο το έργο του παραμένει ανεκτίμητο!

EVDEMON ο Διονύσης ξαναχτυπά με δεύτερο cd με τίτλο the remix album, την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας σύμφωνα με το επίσημο chart της IFPI βρέθηκε στο Νο 27, την δεύτερη εβδομάδα Νο 18 και τώρα είναι στο Νο 45. Αυτές τις μέρες γίνονται και τα γυρίσματα του video clip για την προώθηση του cd. Σπουδαίες συμμετοχές σε στοίχους, ερμηνεία και mix από τους Rash, Dj Smartie, Ominus, Overdose, Tina και Ant-T! Hip Hop από το Κιάτο με την υπογραφή του Evdemona και σε art work του Κώστα Καραγκούνη ( creait ). Το remix album του Διονύση είναι εξαιρετικό και ακούγεται μονορούφι!

WWW.KIATO.EU  ακόμα ένα site που αφορά τον νέο Δήμο Σικυωνίων και μάλιστα πρωτοπόρο. Αν και βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης παραμένει ενδιαφέρον. Βέβαια δεν είναι ειδησεογραφικό site αλλά μια σημαντική διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης και πληροφοριών για το Κιάτο, για όλα τα δημ. Διαμερίσματα, τη Στυμφαλία, τον Φενεό κ.ο.κ επίσης στο διάγραμμα θα βρείτε χρηστικές πληροφορίες για διαμονή, εστίαση, αξιοθέατα κ.α  Όσο για τις φωτογραφίες που προβάλλονται παθαίνεις πλάκα, είναι υπέροχες και κολακεύουν δεόντως τον Δήμο μας!

SKATE (Lazaros) ακόμα ένας λάτρης των graffitties αφήνει τα σημάδια του σε εγκαταλελειμένα κτήρια και τοίχους. Μόλις 15 χρονών και το παρθενικό χτύπημα στη πρώτη γυμνασίου. Αυτή ήταν η αρχή, τώρα ο Skate βουτηγμένος στη τέχνη και στην φαντασία των graffitties, ωριμάζει συμμετέχοντας σε ομαδικές εκθέσεις και μοναχικά χτυπήματα δίνοντας χρώμα και ζωή στα τσιμέντα! Όπως γεμάτο χρώματα ευχόμαστε να είναι το μέλλον του Skate.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ 29 / 30 / 4 την παρασκευή το βράδυ η Κλεισθένους θύμισε Buenos Aires, η ομάδα τανγκό Κιάτου και περιχώρων παρουσίασε ένα όμορφο event με θέμα το τανγκό .Το Σάββατο είδαμε μια κατάμεστη πλατεία Ελευθερίας όπου τοπικοί σύλλογοι και σχολές χορού παρουσίασαν παραδοσιακούς – λάτιν – hip hop χορούς. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Κ.Ο.Δ.Ε.Σ. 


Η ΠΛΑΤΕΙΑ έναντι της Αστυνομίας που βρίσκεται υπό κατασκευή ευχόμαστε να γεμίσει με δέντρα και λουλούδια και να μην γίνει μια τυπική τσιμεντένια πλατεία.

ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ έναντι του δημαρχείου δίπλα στην παιδική χαρά, κινδυνεύει να γίνει βάλτος, χρειάζεται έναν καθαρισμό ενίοτε!

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ περίπου 2 δις τηλεθεατών στήθηκαν να απολαύσουν περίεργα καπέλα! Ακόμα και σοβαρά(?) τηλεοπτικά κανάλια το είχαν πρώτο θέμα . Τα εκατομμύρια λίρες που ξοδεύτηκαν , η πανάκριβη ματαιοδοξία που μας  ηδονίζει να παίρνουμε μάτι από την κλειδαρότρυπα της βασιλικής σουίτας! Πόση υποκρισία περισσεύει πια? ώστε να κοιτάμε τον καθρέφτη και να βλέπουμε το είδωλο του Κάρολου?

ΦΙΛΕ ΟΔΗΓΕ όταν με το καλό οδηγάς και χτυπήσει το κινητό σου μην αγχώνεσαι να απαντήσεις, όταν φτάσεις στον προορισμό σου θα βρείς την κλήση, δεν θα έχει φύγει μην ανησυχείς, θα κάνεις τη δουλειά σου! Επίσης ΦΙΛΕ ΟΔΗΓΕ  δεν είναι απαραίτητο να πατσουρίζεις στο κινητό για οποιοδήποτε θέμα, οι στατιστικές λένε ότι κάποια στιγμή θα κατέβεις από το αυτοκίνητο και θα μπορέσεις να επικοινωνήσεις. ΦΙΛΕ ΟΔΗΓΕ το ξέρεις ότι το έχεις παραξηλώσει! Κινητό και τιμόνι δεν πάνε μαζί. Στην Αμερική 6 χιλ. νεκροί το χρόνο από τροχαία εξαιτίας χρήσης του κινητού. Στην Ελλάδα μήπως είμαστε όλοι υποψήφιοι ?

ΤΟ ΘΕΑΜΑ με τις κολώνες ΔΕΗ γεμάτες αναγγελίες μνημοσύνων και τελετών παραμένει αντιαισθητικό και πρόβλημα άλυτο. Τα γραφεία τελετών με τη Δημοτική αρχή πρέπει να βρουν μια λύση πρακτική όπως καθιέρωση μεγάλων σταντς σε δημόσιους χώρους (πεζόδρομοι, εκκλησίες κ.α) και φυσικά να σταματήσει αυτό το όργιο αφισοκόλλησης στις κολώνες. Τουλάχιστον η τελευταία αναγγελία να τιμά τον θανόντα!

ΝΙΚΟΣ  ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ τον λάτρεψα ακούγοντας το τραγούδι «χτυπάει τηλέφωνο» από το Χαράτσι, ξημερώματα στο κρατικό ραδιόφωνο. Έκτοτε τον παρακολουθούσα και σαν καλλιτέχνη αλλά και σαν άνθρωπο. Η προσφορά του στο Ελληνικό ροκ ανεκτίμητη. Οι δεκαετίες ’80 και ’90 σηματοδοτήθηκαν από τις ηχογραφήσεις σπουδαίων ελληνικών γκρούπς που φιλοξενήθηκαν στο ΑΓΡΟΤΙΚΟΝ STUDIO.
ΜΕΓΑΣ είσαι Νικόλα τα τραγούδια σου πάντα θα μας ακολουθούν!

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ έρχεται με μπόλικα πολιτιστικά δρώμενα, εύχομαι στους μαθητές καλή δύναμη στις εξετάσεις και σε όλους μας καλή ψυχολογία!