Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου στον αγώνα της Αίγινας


Το σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαϊου ο Ν. Ο. Κιάτου συμμετείχε στον αγώνα της Αίγινας «Ν.Χατζηνικολάου 2011» που διοργάνωσε ο Ν.Ο.Ε.Φ. Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 72 σκάφη, 2 εκ των οποίων τα σκάφη Archaggel GRE1315 με κυβερνήτη τον Σωτήρη Ρομπόκο και DESIRE GRE1260 με κυβερνήτη το Νίκο Γαλανάκη του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου.

Η πρώτη ιστιοδρομία του Σαββάτου κύλισε ομαλά, με σταθερό σε γενικές γραμμές άνεμο εντάσεως 2 – 3 bf και πλεύση όρτσα. Νωρίς το απόγευμα τα περισσότερα σκάφη βρίσκονταν ήδη στο λιμάνι της Αίγινας. Οι ιστιοπλόοι απόλαυσαν την φιλοξενία του νησιού και διασκέδασαν ως το βράδυ.

Η δεύτερη ιστιοδρομία το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε με άπνοια ως πολύ ασθενείς ανέμους, προκαλώντας ταλαιπωρία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές εγκαταλείψεις. Μόνο αργότερα προς το απόγευμα και μετά την Νήσο Πλατιά εμφανίστηκε νοτιάς 3 – 4 bf που βοήθησε τα σκάφη να κρατήσουν καλές ταχύτητες μέχρι τον τερματισμό. Το Arhaggel τερμάτισε 11o και το Desire 26o .

Ο αγώνας γενικά είχε αρκετές συγκινήσεις και ωραίο ανταγωνισμό μεταξύ των σκαφών, οπότε και οι επιβαίνοντες το ευχαριστήθηκαν πολύ. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στα παιδιά του ομίλου και καλές θάλασσες!