Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Συνάντηση συλλόγων-Δήμου για τα Σικυώνια 2011

Σύλλογοι από διάφορες περιοχές του Δήμου Σικυωνίων και πολίτες συναντήθηκαν χθες το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου με το νέο πρόεδρο της ΚΟΔΕΣ, κ. Γιώργο Σταματόπουλο, για να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα "Σικυώνια 2011". Κοινή θέση των παρευρισκόμενων ήταν ότι πρέπει να στηριχθεί η τοπική πρωτοβουλία και να μην ξοδευτούν υπέρογκα ποσά σε συναυλίες με μεγάλα ονόματα και παραστάσεις "αρπαχτές".
Ευχάριστο γεγονός ήταν και η παρουσία κατοίκων του Δήμου Ξυλοκάστρου που ασχολούνται με τον πολιτισμό, οι οποίοι εκδήλωσαν την επιθυμία τους να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων και των συλλόγων τους.
Οι ιδέες ήταν πολλές και κάλυπταν μεγάλο φάσμα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι θα πραγματοποιηθεί η Rock Συνάντηση, θα έχουμε περιοδεία της θεατρικής ομάδας "Σαν Παραμύθι" με την παράσταση "Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο", καθώς και την καθιερωμένη πια, συναυλία στη λίμνη Δόξα, ενώ θα υπάρξουν και εικαστικές παρεμβάσεις στην παραλία του Κιάτου.

Επιπλέον, εκδηλώσεις περιμένουμε στο Άνω Διμηνιό από τον τοπικό σύλλογο γυναικών, στην Τιτάνη από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού, θα υπάρξουν βραδιές ποίησης, μίνι φεστιβάλ από την ομάδα Copyleft, έκθεση φωτογραφίας στις αποθήκες ΑΣΟ, χορευτικές εκδηλώσεις κ.ά. Κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και στον εξωτερικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας.
Στον τομέα του αθλητισμού, αναμένεται τουρνουά ποδοσφαίρου και πιθανότατα και μπάσκετ για ερασιτέχνες φίλους των αθλημάτων.
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έφερε φέτος ο Καλλικράτης στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, ο προγραμματισμός καθυστέρησε αρκετά, παρ' όλα αυτά, διατυπώθηκε από πολλούς η άποψη ότι ο προγραμματισμός για τα επόμενα Σικυώνια πρέπει να αρχίσει από τώρα.

Η συνάντηση θα επαναληφθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 8 μ.μ. για να κατατεθούν οριστικές προτάσεις και να ερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησής τους.

Δημήτρης Ηλιόπουλος