Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ποιός πρώην υπουργός έχει καταθέσεις 178 εκ. ευρώ;

Σε θρίλερ εξελίσσεται η «αναζήτηση» από τον Τύπο και από τον πολιτικό κόσμο της επαλήθευσης της πληροφορίας και των σχετικών δημοσιευμάτων σχετικά με τον πρώην υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης, που φέρεται να έχει καταθέσεις ύψους 178 εκ. ευρώ με άγνωστη πηγή προέλευσής και χωρίς να τα έχει δηλώσει στο «πόθεν έσχες».

Κατά πολλούς, είναι προφανές ότι μόνο από την κυβέρνηση ή από υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους θα μπορούσε μόνο να προέλθει η «διαρροή» της σχετικής πληροφορίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής όμως ουσιαστικά δήλωσε άγνοια σήμερα για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες άγνοια δηλώνουν επίσης και άλλα μέλη της κυβέρνησης τα οποία θεωρητικά θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε παρόμοιες πληροφορίες.


«Δεν γνωρίζω από πού προέρχονται αυτές οι διαρροές. Και ως προς τη διερεύνηση αυτών των υποθέσεων και το ξεκαθάρισμα αυτών των διαρροών, οι ίδιοι οι βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν από τη δικαιοσύνη να επιληφθεί, προκειμένου να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί ποιος είναι αυτός ο υπουργός. Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με διαρροές» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Πεταλωτής.

Η επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής πάντως αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρό της και αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Β. Αργύρη, να ζητήσει όλα τα στοιχεία, εάν υπάρχουν, που έχει συλλέξει μέχρι τώρα το ΣΔΟΕ για τον συγκεκριμένο πρώην υπουργό.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζουν ανεπισήμως τον προβληματισμό τους για τις προθέσεις της κυβέρνησης, ενώ για το θέμα έχουν ήδη καταθέσει ερωτήσεις στη Βουλή οι πρώην υφυπουργοί Γ. Γιακουμάτος και Θ. Γιαννόπουλος, όπως και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας.

Για ένα άλλο ζήτημα, η ίδια επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει επιπλέον στοιχεία από τους ορκωτούς λογιστές για το πόθεν έσχες των πρώην υπουργών Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιώργου Αλογοσκούφη, των οποίων το όνομα με το ένα ή το άλλο τρόπο ενεπλάκη στην υπόθεση της Siemens. Toαίτημα αυτό όμως διευκρινίζουν τα μέλη της επιτροπής ότι δεν σημαίνει πως διαπίστωσαν κάτι μεμπτό, αλλά ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Ο κ.Τσοχατζόπουλος εξέφρασε γραπτώς την έκπληξή του για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και επισήμανε ότι μέχρι τώρα ανταποκρίθηκε σε όλα τα αιτήματα της επιτροπής για την παροχή στοιχείων.

Για απαράδεκτη προσπάθεια πολιτικού συμψηφισμού έκαναν λόγο συνεργάτες του Γιώργου Αλογοσκούφη για το ίδιο ζήτημα και υπενθύμισαν ότι έχουν δοθεί όλα τα σχετικά στοιχεία στην επιτροπή.

star.gr
Για την αντιγραφή:
Αντώνης Γιάνναρος