Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ

Όταν οι κάτοικοι του νέου Καλλικρατικού Δήμου ψήφιζαν για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής, η οποία θα διοικούσε το Δήμο, με ένα ποσοστό της τάξης του 64,1% του εκλογικού σώματος, έδωσε την εντολή στον κύριο Σταματόπουλο και τους συνεργάτες του να χειριστούν τις τύχες αυτού του Δήμου αξιώνοντας να αλλάξουν πολλές παλιές νοοτροπίες και κατεστημένα. Και ενώ τα πρώτα δείγματα γραφής του κυρίου Δημάρχου και του επιτελείου του ήταν λίαν ενθαρρυντικά και πράγματι εντυπωσιακά, κάποια γεγονότα δημιουργούν αμφιβολίες για το πως εννοούν κάποιοι αυτή την αλλαγή. Και εξηγούμαι.

Παίρνοντας αφορμή από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου στις 16 και στις 28 Φλεβάρη αντίστοιχα, για τα πεπραγμένα και τον τρόπο που διεξήχθη η συζήτηση θέλω να επισημάνω και να καυτηριάσω κάποια γεγονότα.

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού συμβουλίου γιατί έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μία αντιπαλότητα μεταξύ του κυρίου Χωρέμη και εσού προσωπικά η οποία βγαίνει από τις συζητήσεις των θεμάτων της ημερησίας διάταξης.

Γιατί δεν βάζετε σε ψηφοφορία θέματα που δημιουργούνται από την εύλογη αντίρρηση μέλους της Διοίκησης του Δήμου αλλά την ανάγετε σε αντιπαλότητα με την μειοψηφία; Αυτά τα λίγα με την συνεδρίαση της 16 Φλεβάρη. 

Ας έλθουμε τώρα και στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στις 28 Φλεβάρη και στο θέμα της εκλογής του Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης.

Εδώ παρεπιπτώντος θέλω να ρωτήσω γιατί το θέμα αυτό ήλθε προς συζήτηση στις 28 φλεβάρη τελευταία μέρα της προθεσμίας που όριζε ο νόμος; Περιμένω μια πειστική απάντηση .

Και τώρα ας έλθουμε στην καθ’ αυτήν την συζήτηση που διεξήχθη στην εν λόγο συνεδρίαση.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος αναγνώστηκαν τα βιογραφικά των 17 αιτούντων συμπολιτών μας. Μεταξύ αυτών των αιτήσεων ήταν και του υποφαινόμενου. Εδώ θέλω να υπογραμμίσω ότι στην αίτηση που υπέβαλα είχα δηλώσει ότι στην περίπτωση που προκρινόμουν για την θέση, η αμοιβή που προβλεπόταν από τον νόμο δεν θα την έπαιρνα αλλά θα την κατέθετα σε ειδικό λογαριασμό.

Όλα αυτά εγγράφως. Σκοπός μου ήταν τα χρήματα αυτά να διατεθούν στα σχολεία του Δήμου μας.

Ας έλθουμε λοιπόν στο προκείμενο και ερωτώ;

Γιατί κύριε πρόεδρε του Δημοτικού συμβουλίου δεν αναφέρατε αυτή την γραπτή θέση μου προς τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου; Και γιατί κύριε πρόεδρε όταν το λόγο πήρε ο κύριος Κυριακόπουλος , φίλος μου, και το έκανε γνωστό προς το συμβούλιο απαντήσατε ότι αυτό δεν είναι του παρόντος;

Αυτά τα ερωτήματα τα θέτω προσωπικά προς εσάς κύριε πρόεδρε.

Εδώ θέλω να επισημάνω ότι ο πολιτικός αμοραλισμός είναι ίδιον των ανθρώπων που στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν άλλα πράγματα, σκοτεινά ως επί το πλείστον, που θέλουν να εξυπηρετήσουν ίδια συμφέροντα ή συμφέροντα πολιτικών κ.λ.π. φίλων.

Η δημοκρατία, που τόσο ιδιοτελώς υπηρετείτε, δεν φοβάται, αλλά απαιτεί να λέγονται , να γράφονται και να αποφασίζονται όλες οι απόψεις.

Και κάτι ακόμη. Υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών που διατείνονται ότι θέλουν να υπηρετήσουν το κοινό συμφέρον από διάφορες θέσεις. Η πρώτη και η μεγαλύτερη είναι αυτή που η ενασχόλησή της με τα κοινά είναι για ίδιον όφελος. Υπάρχει όμως και μια δεύτερη κατηγορία ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά όχι για ίδιο όφελος αλλά, αν μπορούν να αφήσουν, και να χτίσουν κάτι για τις επόμενες γενιές, καθώς και να βοηθήσουν όπου μπορούν την κοινωνία και το μέλλον των παιδιών τους.







ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΛΩΤΑΣ