Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ενίσχυση Γυμνασίου Κρυονερίου Κορινθίας

Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ.

Με την παρούσα σας παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψιν σας το από 28.2.11 έγγραφο του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Κρυονερίου και τα επιχειρήματα που αναπτύσσει, σχετικά με την ανάγκη διατήρησης και αναβάθμισης του σχολείου.
Η Ένωσή μας έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα και δημόσια και κατά τη συνάντησή της με τον Δ/ντη ΔΕ Κορινθίας κ. Κωμαϊτη στο Δημαρχείο Κιάτου, για την απόλυτη ανάγκη στήριξης αυτού του Γυμνασίου στην ημιορεινή ζώνη του Κιάτου.
Το σχολείο αυτό λειτουργεί ανθρωποκεντρικά και πρότυπα, αποσπώντας διάφορες διακρίσεις στον πολιτισμό και είναι απόλυτα εναρμονισμένο στη φιλοσοφία του νέου σχολείου που προωθεί το Υπουργείο σας. Η λειτουργία του υπηρετεί την αποκέντρωση, την διατήρηση του αγροτικού πληθυσμού στις εστίες του, όντας μια εναλλακτική πρόταση στην αστυφιλία και ανάχωμα στην ερήμωση της αγροτικής υπαίθρου. Επιπλέον, η ενίσχυσή του από όλα τα χωριά της ημιορεινής ζώνης (12 στον αριθμό), τα οποία εξυπηρετεί το Γυμνάσιο Κρυονερίου χωροταξικά, καθότι βρίσκεται στο μέσον του ημιορεινού τόξου, μπορεί να ανακουφίσει τα υπερπληθή Γυμνάσια της πόλης του Κιάτου που ασφυκτιούν. Μια ενδεχόμενη σκέψη για μεταφορά των μαθητών του Κρυονερίου στο Κιάτο, θα απαιτούσε υπέρογκα ποσά, καθότι θα απαιτηθούν 2 λεωφορεία για τους μαθητές του Γυμνασίου και για τα παιδιά του Λυκείου, τα οποία μετακινούνται ήδη στα Λύκεια του Κιάτου.
Για τους λόγους αυτούς σας παρακαλούμε να σκύψετε με ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα του Γυμνασίου Κρυονερίου και να μην το κατατάξετε στην αριθμητική λογική μιας απλής απορρόφησης.

Ο                                                                                                                   Ο

Πρόεδρος                                                                                          Γεν. Γραμματέας


Κουκουμέλης Γιώργος                                                                        Πούλος Πάνος