Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Επαναλειτουργεί η Φιλαρμονική Βέλου-Βόχας

Στο δελτίο τύπου που λάβαμε από το Δήμο Βέλου-Βόχας, αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Σήμερα με τη δημιουργία του νέου διευρυμένου Δήμου μας, επαναλειτουργεί η Δημοτική Φιλαρμονική Βέλου- Βόχας, με έδρα το Ζευγολατιό και συγκεκριμένα στον χώρο της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ στο Ζευγολατιό.
  Ο νέος Δήμος μας μ’ αυτό τον τρόπο έρχεται να δώσει ακόμη μια πρόταση για τους νέους που ενδιαφέρονται για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
  Απώτερος σκοπός αυτής της κίνησης του Δήμου μας είναι η δημιουργία μουσικών συνόλων : 1) Μπάντας, 2) Μουσικής Δωματίου(κλασσικής μουσικής), 3)Ποικίλης Μουσικής καθώς και σύνολα, 4) Παραδοσιακής Μουσικής που θα μπορούν αργότερα να εξυπηρετούν σε εκδηλώσεις όλους τους παραδοσιακούς χορευτικούς συλλόγους του νέου Δήμου μας.
  Θα διδάσκονται όλα τα μουσικά όργανα μίας μπάντας όπως : ΧΑΛΚΙΝΑ ΠΝΕΥΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ (τρομπέτα, κορνέτα, κόρνο, αλτικόρνο, ευφώνιο, τρομπόνι, τούμπα). ΞΥΛΙΝΑ ΠΝΕΥΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ (κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλάουτο). ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΠΑΝΤΑΣ (γκράντ-κάσσα, πίαττι, ταμπούρο).
  Παράλληλα θα διδάσκονται και θεωρητικά μαθήματα μουσικής, αναγκαία για την καλύτερη προσέγγιση των μουσικών σε μεθόδους οργάνων και ρεπερτορίου μπάντας.
  Μια καλή ηλικία να ξεκινήσει μαθήματα ένα παιδί είναι αυτή των εννέα ως δέκα ετών (9-10).
ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ/ΩΡΕΣ : Τρίτη & Παρασκευή και ώρες 16.00 – 20.00
  Υπεύθυνος μουσικών οργάνων, γενικότερης μουσικής εκπαίδευσης και συνόλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Βέλου- Βόχας αναλαμβάνει ο Αρχιμουσικός Σπούλος Ν. Ιωάννης.
Δεχόμαστε εγγραφές στην Πνευματική Στέγη και στο Τοπικό Συμβούλιο Νεράντζας, Σάββατο 7:30- 9:00μμ"