Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ

Από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάσο Λεονάρδο λάβαμε την παρακάτω επιστολή σχετικά με δημοσίευμά μας στο φύλλο 69, την οποία δημοσιεύουμε μαζί με την απάντησή μας:

Αγαπητοί φίλοι
Με δεδομένη την εκτίμησή μου στο πρόσωπό σας και σεβασμό στο σημαντικό έργο της ενημέρωσης των πολιτών που επιτελείτε, αισθάνομαι την ανάγκη να προβώ στις παρακάτω επισημάνσεις σχετικά με το άρθρο που υπογράφετε ως συντακτική επιτροπή με τίτλο «Δημοτικό Συμβούλιο για τις συγχωνεύσεις σχολείων».
Στα πλαίσια της ενημέρωσης θεωρώ παράλειψη το γεγονός ότι δεν παραθέτετε ολόκληρη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάτι που θα βοηθούσε τους αναγνώστες να διαμορφώσουν την προσωπική τους άποψη για το θέμα, ενώ η αποσπασματική αναφορά σας στερεί κατά την άποψή μου από τον αναγνώστη το σκεπτικό της απόφασης.
Οι φαντασιώσεις σας περί συνεννόησης μεταξύ Δ/ντών εκπαίδευσης και Δήμου για τη μη γνωστοποίηση στο Δήμο των προτάσεων των Δ/ντών που εστάλησαν προς το υπουργείο, είναι προφανές, ότι κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο στο πρόσωπο του Δημάρχου όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρώ πως κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις σας. Παρ’ όλα αυτά σας προκαλώ αν έχετε οποιοδήποτε στοιχείο που να ενισχύει τις υποψίες σας να το παραθέσετε.
Η διαδικασία συζήτησης σχετικά με το θέμα  διεξήχθη σε ιδιαίτερα καλό κλίμα παρά τη δικαιολογημένη εν πολλοίς αγανάκτηση γονέων και τοπικών παραγόντων ο δε χρόνος που απαιτήθηκε θεωρώ ήταν ιδιαίτερα σύντομος προκειμένου να ομογενοποιηθούν οι απόψεις και να  οδηγηθούμε δημοτικοί σύμβουλοι και εμπλεκόμενοι πολίτες στην ομόφωνη αποδοχή της εισήγησης.
Τέλος με έμφαση γράφετε ότι η απόφαση έχει πολλά  θετικά στοιχεία. Περιμένω με ανυπομονησία να αναφερθείτε στα αρνητικά.

Τάσος Λεονάρδος - Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Σικυωνίων


Η απάντησή μας:
Παρότι η εισήγηση παρουσιάζεται περιληπτικά, θεωρούμε ότι το σκεπτικό της περιγράφεται ικανοποιητικά και χωρίς ουσιαστικές παραλείψεις, άρα και χωρίς περιθώρια για παρερμηνείες από τον αναγνώστη.
Αυτό που αποκαλέσατε "φαντασιώσεις μας"  θεωρούμε ότι μας αφαιρεί το δικαίωμά να σκεφτόμαστε τις πιθανές αιτίες που οδήγησαν σε μια λάθος απόφαση, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν η συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου χωρίς να είναι γνωστές οι προτάσεις ή έστω οι προθέσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Τέλος, τα αρνητικά σημεία της απόφασης του Δ.Σ. είναι γραμμένα με απόλυτη σαφήνεια στην τελευταία παράγραφο, τουλάχιστον έτσι όπως εμείς τα εννοούμε.
Η Συντακτική Επιτροπή