Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο εναντιώνεται ομόφωνα στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων στο Δήμο μας

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ στην 5η Εκτακτη – Κατεπείγουσα Συνεδρίαση  της 16-3-2011
Έλαβε την 127/2011 απόφασή του με θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τις συνενώσεις-ιδρύσεις σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»
« Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιος Λεονάρδος, εισηγούμενος το θέμα, έθεσε υπόψη του Συμβουλίου τα εξής:
Με την υπ’ αριθ. 64 απόφασή στη συνεδρίαση της 16-2-2011 το Δ.Σ. είχε αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ ότι στο Δήμο μας δεν υπάρχουν υποδομές που να βοηθούν στην κατεύθυνση της συνένωσης, κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση θα απαιτήσει από εμάς παρεμβάσεις για την ικανοποίηση των οποίων υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε.
Καλούσαμε το Υπουργείο να δρομολογήσει την κατασκευή νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων και να συνεργαστεί μαζί μας για τη χωροταξική τους τοποθέτηση, προκειμένου οι μεταφερόμενοι μαθητές να υφίστανται  αναπόφευκτα  την ελάχιστη ταλαιπωρία.
Μέχρι τότε είχαμε αρνηθεί να συναινέσουμε σε λύσεις ανάγκης που μόνο προβλήματα θα δημιουργούσαν και θα αναιρούσαν τον επιθυμητό στόχο.
Τονίζαμε  με την απόφασή μας, ότι δεν θα δεχθούμε καμία τετελεσμένη απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή του Υπουργείου Παιδείας,  χωρίς την προηγούμενη συνεννόηση με το Δήμο μας.
Τέλος, λέγαμε ότι στην όποια εθελοντική συνένωση Σχολείων θα είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Η ομόφωνη αυτή απόφασή μας εστάλη άμεσα στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, φαίνεται όμως ότι οι καθ’ ύλη αρμόδιοι δεν έλαβαν υπόψη τους την απόφασή μας, δεν έκαναν τον  κόπο όχι μόνο να μας κοινοποιήσουν τις προτάσεις τους που έστειλαν προς την Περιφέρεια, αλλά ούτε να τις συζητήσουν μαζί μας, με μεγάλη μας δε έκπληξη, πληροφορηθήκαμε από το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της 13-3-2011 με τίτλο «Συνενώσεις-Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης για τη σχολική χρονιά 2011-2012» την πρόθεση του Υπουργείου :
Να καταργήσει τις Λυκειακές τάξεις Καλλιάνων, να συγχωνεύσει το Γυμνάσιο της περιοχής με αυτό του Κρυονερίου, να συγχωνεύσει το Δημοτικό Σχολείο Δ.Κ. Μουλκίου και να το συγχωνεύσει με το Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας  Σικυώνας.
Να καταργήσει τα Δημοτικά Σχολεία Δ.Κ. Ψαρίου, Δ.Κ. Καισαρίου και Δ.Κ. Λαύκας.
Μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβαν το λόγο Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπ. Συμβουλίων, Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Δημότες κ.λ.π.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ  ΟΜΟΦΩΝΑ

Τα σχέδια αυτά του Υπουργείου, σύμφωνα με το σκεπτικό της εισήγησης και κάτω από τις παρούσες συνθήκες, μας βρίσκουν ΟΜΟΦΩΝΑ αντίθετους !
Εμμένουμε στην προηγούμενη απόφασή μας (υπ’ αριθ. 64 της 16-2-2011) !
Δεν δεχόμαστε καμιά συγχώνευση σχολείου στα όρια του Δήμου μας!
Θεωρούμε εγκληματική την κατάργηση σχολείων!
Αποφασίζουμε αγωνιστική κινητοποίηση από κοινού (Δήμος-Γονείς-Εκπαιδευτικοί), ώστε να κάνουμε δική μας υπόθεση τη μάχη ενάντια στις καταργήσεις Σχολείων.
ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίζουμε να κινηθούμε τόσο Διοικητικά, όσο και Πολιτικά.
Αντιπροσωπία του Δήμου και των γονέων, να επισκεφθεί άμεσα τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης.
Να επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Να ενημερωθούν οι Βουλευτές του Νομού μας και να ζητηθεί η συνδρομή τους στην προσπάθειά μας.

ΣΥΝ/ΝΑ :
1) Ψήφισμα-Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημ.   Σχολείου & Νηπιαγωγείου Ψαρίου
2) Καταγγελία-Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Μουλκίου
3) Καταγγελία-Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Καισαρίου-Κλημεντίου
4) Επιστολή της Β΄ Ένωσης Λειτ. Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας
5) Την 64/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

                                 Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου

                                         Λεονάρδος    Αναστάσιος