Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Σε δελτίο τύπου που πήραμε από το Δήμο, περιγράφεται το πρόγραμμα για τη μέρα αυτή. Πιο συγκεκριμένα:

"Η ιστορική Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα εορταστεί πανηγυρικά στην πόλη μας όπως παρακάτω:
Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός και πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων και οικιών, από το πρωί της 23ης μέχρι το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2011.
Την 24ην Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη, θα γίνουν ομιλίες στα σχολεία, με θέμα την ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ. Την ίδια ημέρα στις 12:00 μ. θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και προσκύνημα αντιπροσωπειών των μαθητών των Σχολείων και Προσκόπων στο Μνημείο του Ήρωα Α. Πετμεζά και κατάθεση στεφάνων.
Την 25η Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 π.μ. στον Ιερό Ναό «Μεταμόρφωση του Σωτήρος» θα γίνει δοξολογία, στην οποία καλούνται να παραστούν οι αρχές της πόλης, αντιπροσωπείες των σχολείων, οργανώσεις σωματείων και συλλόγων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και όλοι οι κάτοικοι.
Ο χώρος που θα γίνει η τελετή, θα οριοθετηθεί και οι προσκαλούμενοι παρακαλούνται να λάβουν τη θέση που πρέπει, σύμφωνα με τις υποδείξεις του τελετάρχη.
Μετά τη δοξολογία, ακολουθώντας τις οδούς Μετ. Σωτήρος και Καλογεροπούλου, οι επίσημοι θα μεταβούν στο Μνημείο Πεσόντων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Στέκα Φωκίωνα, Διευθυντή 3ουΔημοτικού Σχολείου Κιάτου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων με πρόσκληση του τελετάρχη.
Στην εξέδρα της παρέλασης, θα λάβουν θέση οι εκπρόσωποι των αρχών της πόλης.
Με αφετηρία τον προ του Ιερού Ναού χώρο, ακολουθώντας την οδό Εθνικής Αντίστασης, Αστ. Κοββατζή και καταλήγοντας στην οδό Λυκούργου, θα παρελάσουν κατά σειρά η Δημοτική Φιλαρμονική, οι Πρόσκοποι, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.
Μετά το πέρας της παρέλασης, οι μαθητές θα οδηγούνται στην οδό Καλογεροπούλου, μέσω του προαύλιου χώρου των αποθηκών ΑΣΟ.
Τελετάρχης ορίζεται η Δημ. Υπάλληλος κ. Αναγνωστοπούλου Ιωάννα.
Ορίζονται επίσης η κ. Γκίκα Ασπασία, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής 2ου Γενικού Λυκείου Κιάτου και η κ. Αληγεώργα Ελένη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου, για την επίβλεψη και το συντονισμό των μαθητικών τμημάτων κατά τη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και τη παρέλαση.
Οι εφημέριοι παρακαλούνται να φροντίσουν για την ιεροτελεστία.
Το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου παρακαλείται να φροντίσει για την τήρηση της τάξης.
Όλοι πρέπει να συμβάλλουν για τον πανηγυρικό εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου."