Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. ΖΟΛΩΤΑ

 Η απάντηση αφορά το άρθρο του κ. Ζολώτα με τίτλο "Πολιτικός αμοραλισμός", που μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Κύριε Ζολώτα
Απαντώ, χωρίς εισαγωγικά σημειώματα, στα  ζητήματα που θέτετε.
Στο πρώτο σχόλιο περί αντιπαλότητας μεταξύ εμού και δημοτικών συμβούλων, είναι, όπως λέτε, δική σας (παρ)αίσθηση και είναι δικαίωμά σας να την έχετε.
Αδυνατώ να αντιληφθώ σε ποιο θέμα αναφέρεστε σχετικά με ψηφοφορία και αντιπαλότητα με μειοψηφία και αυτό οφείλεται είτε σε κακή διατύπωση από την πλευρά σας είτε σε δική μου φυσική αδυναμία.
Σας  ενημερώνω, αναφερόμενος στο αντίστοιχο ερώτημά σας, ότι η ιεράρχηση των θεμάτων για εισαγωγή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει να κάνει αφ’ ενός με την επείγουσα για τη λειτουργία του Δήμου σημασία τους και αφ’ ετέρου με τη χρονική προετοιμασία τους όπως απαιτούσε το θέμα που αναφέρεστε (ενημέρωση των συμπολιτών για τη σημασία του θεσμού και προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων).

Όσον αφορά το τελευταίο ερώτημα, πράγματι όταν έγινε γνωστή στο Δ.Σ. η οικονομική σας προσφορά για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη χρησιμοποίησα την έκφραση «δεν είναι του παρόντος» και τούτο γιατί η ανατροφή μου και η θεσμική μου θέση δε μου επέτρεπαν να πω ακριβώς αυτό που σκεπτόμουν. Όταν οι συνυποψήφιοί σας έθεταν στη κρίση των Δημοτικών Συμβούλων την προσωπικότητά τους, την εμπειρία τους και το μεράκι τους να υπηρετήσουν το θεσμό, εσείς προσπαθήσατε να καταστήσετε τη διαδικασία πλειοδοτικό διαγωνισμό. Αίσχος!
Θέλω τέλος να τονίσω τούτο:
Ως νέα δημοτική αρχή προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και πολιτών. Σχέση που έλλειπε μέχρι τώρα με ευθύνη όλων μας και ιδιαίτερα των δημοτικών παραγόντων. Σ’ αυτή την προσπάθεια που την έχει ανάγκη η κοινωνία μας καλούνται να συμβάλουν πρώτιστα οι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά αλλά και οι πολίτες με την προσφορά τους ή την εποικοδομητική κριτική τους. Εσείς κ. Ζολώτα με τα αόριστα σχόλιά σας προσπαθείτε να πετύχετε το αντίθετο. Σας πληροφορώ ότι θα αποτύχετε και σας προκαλώ να αναφερθείτε επώνυμα αν κάποιο από τα σχόλιά σας αφορούν το Δήμαρχο ή τους δημοτικούς συμβούλους.

Τάσος Λεονάρδος