Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Υποβρύχια Έρευνα...

Γράφει ο Κ.Δ. Καραμπέτσος

Εδώ και κάμποσα χρόνια, τα blogs  έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Στο πέρασμα των αιώνων απέκτησαν μια δυναμική, συνδυάζοντας επί το πλείστον αμεσότητα και εγκυρότητα στην είδηση ή πληροφορία – όχι πάντα βέβαια. Το είδαμε πρόσφατα στα αποτελέσματα των εκλογών αλλά το εισπράττουμε καθημερινά, κλικάροντας  στο αγαπημένο μας ή όχι local blog ή site, παίρνοντας τη τζούρα μας. Κάποια τα εμπιστευόμαστε – στο μέτρο του δυνατού – κάποια άλλα τα γουστάρουμε και κάποια – όπως λέει η διαφήμιση – μας εξοργίζουν για τη μιζέρια και την επιθετικότητα που βγάζουν ενίοτε.! Τα blog’s θυμίζουν μικρές γειτονιές, όπου στην αυλή μαζεύονταν οι καλά «πληροφορημένες» γειτόνισσες και μάθαινες τα νέα του χωριού, όπου η αλήθεια με την υπερβολή έκαναν αποτυχημένο chat!!!

Οι εποχές άλλαξαν και με ένα κλικ, όλος ο Δήμος Σικυωνίων ξεχύνεται από την οθόνη του pc, προσφέροντας πλήρη εικόνα για το τι γίνεται στον τόπο μας.
Παρουσιάζω blog’s και site’s που αφορούν τον Δήμο μας. Αν ξέχασα κάποιο ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη και φυσικά θα επανορθώσω.
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ (sikionioipolites.blogspot.com)
Πρόκειται για το blog του συλλόγου Σικυωνίων Πολιτών αλλά και της εφημερίδας Π.Σ. Το τελευταίο χρόνο έχει μπεί πολύ δυναμικά, προβάλλοντας θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο. Μέσα από το blog γίνεται και διάλογος μεταξύ των αναγνωστών – χρηστών. Επίσης σε ηλεκτρονική μορφή προσφέρεται το εκάστοτε φύλλο της  Π.Σ. Την επιμέλεια της σελίδας κάνουν οι Δημήτρης Η. και Αντώνης Γ. και τα αποτελέσματα φαίνονται.

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ (etsiapla1.blogspot.com)
Προσωπικό blog με μπόλικο μεράκι και ύλη. Αρκετά θέματα τοπικού και γενικού ενδιαφέροντος. Διαπιστώνουμε μια έντονη μουσική ανησυχία με εξαιρετικά βίντεο όπως Scaribas, Panx Romana, Alla Mantata, Γιάννη Αγγελάκα κ.α.
Η τελευταία του ενημέρωση είναι από τα τέλη Δεκέμβρη.
PARAKATO. GR (www.parakato.gr)
Από ένα απλό blog (Κώστας Αναγνωστόπουλος) τώρα και site!Όπως πάντα εξαιρετική δουλειά. Άλλωστε δεν περιμέναμε κάτι μέτριο! Η συχνή του ενημέρωση αλλά και τα θέματα που προβάλει άμεσα , του έχουν δώσει μεγάλη επισκεψιμότητα.
ΚΙΑΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ (sikiona.blogspot.com)
Αν ζούσαμε Λιβύη θα δικαιολογούσα το όνομα του blog. Ανήκει στην κατηγορία των hard-blogs, δε μασάει τα λόγια του, γενικώς τα χώνει, δικαίως ή αδίκως θα το κρίνετε εσείς. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τα καλώς και κακώς τεκταινόμενα του Δήμου μας. Ο διαχειριστής παραμένει άγνωστος !.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (xristospolitis.blogspot.com)
Πρόκειται για ψευδώνυμο, με άγνωστο διαχειριστή και με αρκετή δόση χιούμορ, μας θυμίζει ότι το blog του τίθεται υπό Ισλανδική σημαία !! Έχει ένα θέμα με τον Δήμο Σικυωνίων, παρ ‘όλα αυτά έχει το ενδιαφέρον του και οι απόψεις του προκαλούν θετικές και αρνητικές αντιδράσεις.
COPYLEFT (copyleft48.blogspot.com)
Αφορά το γνωστό εναλλακτικό Fanzine, περιέχει όλα τα τεύχη του και διάφορα θέματα κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού. Θα το θέλαμε πιο δραστήριο και ευέλικτο.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧ. ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΑΣ (theatrosikionas.blogspot.com)
Ο σύλλογος ΕΠΙΓΕΝΗΣ έχει το δικό του βήμα ενημέρωσης σε ότι αφορά τις δραστηριότητές του. Ευκαιρία να ακούσετε την εκπομπή της Ε. Ρ. Α. 5 με θέμα το αρχαίο θέατρο Σικυώνας  (διάρκειας 59’) και το βίντεο από την πρώτη εκδήλωση του συλλόγου που έγινε το καλοκαίρι στο αρχαίο θέατρο.
ΣΙΚΥΩΝΙΑ (www.sikionia.gr)
Τέλη του 2010 (λίγο πριν τις εκλογές) είχαμε την επανέκδοση της Σικυωνίας, την οποία την συναντάμε πλέον και σε ηλεκτρονική μορφή. Μπορείτε να ακούσετε ζωντανά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, ενώ έχει καθιερώσει και μια υπηρεσία για να δηλώνετε λακκούβες και κακοτεχνίες επί του οδοστρώματος (κεντρικοί δρόμοι, γειτονιές κ.τ.λ.). Συχνά δημοσιεύονται και άρθρα επωνύμων δημοτών μας .
KIATO NEWS (www.kiatonews.tk)
Καθαρόαιμο ειδησεογραφικό site. Συχνή ενημέρωση, περιλαμβάνει πολλά τοπικά θέματα ανά κατηγορία και περιοχή. Προβάλει οτιδήποτε γίνει στον Δήμο Σικυωνίων. Πολύ καλή δουλειά από τους διαχειριστές για ένα site που πραγματικά μυρίζει Κιάτο!
ΒΕΡΥΚΟΚΟ (verycoco.blogspot.com)
Πρωτότυπο όνομα για blog από ένα προιόν που ευδοκιμεί στα μέρη μας. Θα θέλαμε συχνότερη ενημέρωση, από αυτό το καλαίσθητο blog, που εκτός από τοπικά θέματα θα συναντήσετε και κείμενα γενικού ενδιαφέροντος.
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΙΑΤΟΥ (www.nokiatou.gr)
Οι λάτρεις της θάλασσας και των ιστιοπλοικών αγώνων έχουν το site τους. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και ενημέρωση για τις δράσεις του ομίλου.
ROCK ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
(www.rocksinantisikiatou.gr)
Καθαρά μουσικό site όπου προβάλει το ετήσιο φεστιβάλ που γίνεται στα πλαίσια των Σικυωνίων. Όλη η τοπική σκηνή του ροκ στην Κορινθία μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, άρθρα, βίντεο και πολλές άχρηστες πληροφορίες.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΙΑΤΟΥ
(flkiatou.blogspot.com)
Εδώ προβάλλονται οι δράσεις της Φ. Λ. Κ. η οποία πήρε το πρώτο βραβείο ομαδικής συμμετοχής στο “Athens photo inspiration 2010” τα μέλη της λέσχης εκθέτουν τις φωτογραφίες τους όχι μόνο στο blog αλλά και σε πολλές εκθέσεις κατά καιρούς.