Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Επιστολή αναγνώστη

Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ του νομού μας
 
Διαπιστώνοντας επανειλημμένα την πολυφωνία και την ελευθερία έκφρασης που εφαρμόζεται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα επικοινωνίας που διαθέτετε, παίρνω το θάρρος, ορμώμενος από βαθιά αγανάκτηση να απευθυνθώ σε σας για να εκφράσω τον καημό μου.
Όντας αποκλεισμένος σε ορεινό χωριό του νομού μας, σήμερα το απόγευμα περιηγήθηκα στα site και τα blog που καταγράφουν τα γεγονότα και τις ειδήσεις της περιοχής μας και όχι μόνο. Έπεσα πάνω σε είδηση - δελτίο τύπου που αναφερόταν στις προσπάθειες της περιφερειακής διοίκησης για τη διάνοιξη των οδών του ορεινού δικτύου του νομού μας.
Παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζω πολύ καλά τα πρόσωπα, εξεπλάγην από αυτά που διαπίστωσα στις δύο φωτογραφίες που σας επισυνάπτω και τις οποίες υποθέτω ότι σας έστειλε το γραφείο τύπου της πάλαι ποτέ νομαρχίας Κορινθίας. Το δε ρεπορτάζ του TV Super που έτυχε να παρακολουθήσω μετά από λίγο με έκανε να μειδιάσω ειρωνικά κατ’ αρχήν μα στη συνέχεια να οργιστώ και να καταφύγω σ’ αυτή την επιστολή προκειμένου να εκφράσω την αγανάκτησή μου. Συγκεκριμένα:
1.       Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Δέδε και τους συνεργάτες του, το βράδυ που έγινε ο απεγκλωβισμός των οχημάτων ήταν παρόντες και συντόνιζαν την επιχείρηση; Σε ποιο σημείο του οδικού δικτύου είχαν στήσει το «στρατηγείο» τους και ποιες ενέργειες υπέδειξαν για να λυθεί το πρόβλημα και να φύγουν ασφαλείς οι εκδρομείς από την περιοχή;
2.       Η δεύτερη ερώτησή μου αφορά τον τόπο στον οποίο έχουν τραβηχτεί οι φωτογραφίες. Είναι στο ίδιο σημείο όπου έγινε και το ρεπορτάζ του TV Super ή όχι; Στην περιοχή των Καλλιάνων ή όχι; Το μηχάνημα που εμφανίζεται στο φόντο της φωτογραφίας είναι ή δεν είναι το μηχάνημα που βρίσκεται στο Φενεό; Κατέβηκε μέχρι τους Καλλιάνους για να καθαρίσει το δρόμο ή για να αποτελέσει το τέλειο background για μία φωτογραφία την «ώρα της μάχης με τα χιόνια»; (Βρε δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ). Τα πλάνα του TV Super στο ίδιο σημείο και με το ίδιο μηχάνημα. Πείτε μου τώρα ότι πήγαινε το γκρέιντερ μπρος και πίσω για να πάρει μία τη φωτογραφία και μετά τα σωστά πλάνα για το ρεπορτάζ!!! Πείτε το μου κι αυτό να πεθάνω από τα γέλια πριν με θάψει το χιόνι!!!! (Αλήθεια, ο κ. Σταματόπουλος, τι έχει να πει για όλα αυτά;)
 




3.       Τέλος, η τελευταία μου ερώτηση είναι η εξής: Ο εργολάβος για να κατεβάσει το μηχάνημα στους Καλλιάνους για φωτογραφία και να το ξανανεβάσει στο Φενεό πληρώνεται; Γιατί αν δεν πληρώνεται τουλάχιστον διπλά λεφτά είναι τρομερή αδικία για τον δύστυχο τον οδηγό που τον τραβολογάνε όπου απαιτεί η Διοίκηση για να στήνει φόντα για καλές και «μάχιμες» φωτογραφίες.

Τέλος, μία παραίνεση προς τον κ. Δέδε και τους συνεργάτες του: Την επόμενη φορά πρέπει στις φωτογραφίες να εμφανίζεστε εν ώρα δράσης. Δηλαδή, με φτυάρια και κασμάδες να ανοίγεται το χιόνι που κολλάει στις πλευρές του δρόμου και εμποδίζει τη διάνοιξη των κάθετων οδών. Και εν τέλει μία διάσωση ενός ανήμπορου ανθρώπου, ενός μικρού παιδιού πιστέψτε με ανεβάζει πολύ το image. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι την επόμενη φορά που θα βρεθείτε αντιμέτωποι με δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν είναι ανάγκη να ξεσπιτωθείτε και να κουβαλάτε μηχανήματα. Για όλα υπάρχουν λύσεις. Υπάρχει το Photoshop. Κάνει θαύματα ξέρετε. Και στην κορυφή της Ζήρειας για διάσωση εγκλωβισμένου σκιέρ θα σας δείξει. Ευτυχώς, κύριοι, μπορείτε να απολαμβάνετε την ησυχία και τη γαλήνη του σπιτιού σας. Ένας καλός γραφίστας σας χρειάζεται μόνο. Φροντίστε το. Θα σας λύσει τα χέρια. 

 
Όσο για μας, ξέρουμε τι να κάνουμε σε κάθε λογής Μαυρογιαλούρους… Μην ανησυχείτε. Όλα θα βρουν το δρόμο τους.
 Από την χιονισμένη Καστανιά
Με περίσσεια αγάπη
 
Παπα-Πέτρος