Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

1ος Κορινθιακός Μαραθώνιος Φωτογραφίας



Το Λουτράκι ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον 1ο Κορινθιακό Μαραθώνιο Φωτογραφίας, την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 10 π.μ.

Τι είναι ο Κ.Μ.Φ.
Πρόκειται για ένα διαγωνισμό, στον οποίο όλοι οι συμμετέχοντες ξεκινούν από το ίδιο σημείο την ίδια στιγμή αναζητώντας φωτογραφίες για τα θέματα που θα τους δοθούν και σε καθορισμένο χρονικό διάστημα πρέπει να επιστρέψουν από μία φωτογραφία για το κάθε θέμα.
Συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι θα συναντηθούν στις 10 το πρωί στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου (Μπολέτη 9 – 1ος όροφος). Εκεί θα τους δοθούν από την κριτική επιτροπή 2 θέματα, για τα οποία θα έχουν στη διάθεσή τους 4 ώρες για να αναζητήσουν ιδέες μέσα στα όρια του Δήμου Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων.

Στο τέλος της διαδικασίας ο κάθε διαγωνιζόμενος θα παραδώσει από μία φωτογραφία για το κάθε θέμα στην επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους επαγγελματίες φωτογράφους Βασίλη και Βαλερί Ψωμά και Αλέξη Αλεξίου.
Οι τρεις καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν ως εξής:
  • Ο 1ος με ένα laptop και δωροεπιταγή 100€ για εκτυπώσεις φωτογραφιών
  • Ο 2ος με δωροεπιταγή 300€ για εκτυπώσεις φωτογραφιών
  • Ο 3ος με δωροεπιταγή 200€ για εκτυπώσεις φωτογραφιών
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν λίγες μέρες μετά το διαγωνισμό και θα ακολουθήσει τελετή βράβευσης και έκθεση με τις φωτογραφίες που συμμετείχαν.
Για να δηλώσει κάποιος ενδιαφερόμενος συμμετοχή, αρκεί να στείλει ένα e-mail στο corinthianphotocontest@gmail.com με το ονοματεπώνυμό του, ηλικία, τόπο διαμονής κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, μέχρι και το Σάββατο 25/6. Εναλλακτικά, εγγραφές θα γίνονται και επί τόπου πριν αρχίσει ο διαγωνισμός, αλλά παρακαλούμε να προτιμηθεί ο πρώτος τρόπος για να μην υπάρξει καθυστέρηση. Όσοι πάντως θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή την τελευταία στιγμή, θα πρέπει να φροντίσουν να βρίσκονται εκεί το αργότερο στις 9.30, γιατί τα θέματα θα δοθούν στις 10 ακριβώς.
Νέα του διαγωνισμού μπορείτε να μαθαίνετε από την ομάδα στο facebook με τον τίτλο «Κορινθιακός Διαγωνισμός Φωτογραφίας».
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου και τις φωτογραφικές ομάδες του Νομού Κορινθίας (Αγ.Θεόδωροι, Κόρινθος, Κιάτο)

ΚΑΝΟΝΕΣ-ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
  • Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, ανεξαρτήτως ηλικίας.
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, στις οποίες θα πρέπει να είναι άδειες οι κάρτες μνήμης τη στιγμή που αρχίζει ο διαγωνισμός.
  • Οι λήψεις πρέπει να γίνουν μόνο εντός των ορίων του Δήμου Λουτρκίου-Αγ. Θεοδώρων.
  • Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό είναι ατομικές.
  • Η οργανωτική επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν απώλειες αντικειμένων ή άλλα συμβάντα που αφορούν τους διαγωνιζόμενους.
  • Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέσω της σελίδας στο facebook και προσωπικά με τηλέφωνο στους νικητές.

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Κ.Μ.Φ.