Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Τετάρτη 22/06/2011 οι πλατείες του νομού Κορινθίας ένωσαν τη φωνή τους


Τουλάχιστον 200 άτομα παραβρέθηκαν στην πρώτη κοινή ανοιχτή συνέλευση πολιτών από τις πλατείες του νομού Κορινθίας, που έλαβε χώρα χθες Τετάρτη 22/06/2011 στην πλατεία "Περιβολάκια" της Κορίνθου.
Αποφάσεις της πρώτης κοινής ανοικτής συνέλευσης της πλατείας "Περιβολάκια" με τις ανοικτές συνελεύσεις Κιάτου, Δερβενίου και Ξυλόκαστρου 22/06/2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΗ
Αποφασίστηκε για την  ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου στην Βουλή, κοινή πανκορινθιακή δράση και μετάβαση ως ένα ενιαίο μπλόκ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.
Το ραντεβού ορίζεται στον Ισθμό, την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.
Η ώρα συνάντησης θα οριστεί όταν γνωστοποιηθούν η ακριβής ημερομηνία ψήφισης και η ώρα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και θα επικοινωνηθεί σε όσους θέλουν να συμμετέχουν μέσω των ιστοχώρων των ανοικτών συνελεύσεων της Κορινθίας.
Αναγνωρίστηκε ως κεντρική ενημέρωση των συνελεύσεων για την κοινή πανκορινθιακή δράση στο Σύνταγμα το www.perivolakia.gr
Κάθε πλατεία θα αναλάβει την προετοιμασία όσων θα συμμετέχουν.
Επίσης η κάθε πλατεία θα ορίσει ένα άτομο που θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τις υπόλοιπες συνελεύσεις όχι μόνο της Κορινθίας αλλά και υπολοίπων των νομών της Πελοποννήσου με στόχο τον συντονισμό και την επίτευξη κοινής πορείας όλης της Πελοποννήσου προς το Σύνταγμα.
Το σημείο δράσης μας στο Σύνταγμα θα αποφασιστεί από κοινού και οι προτάσεις είναι οι εξής δύο: 1. Παρουσία μας ως μπλοκ στο σημείο Mac Donald’s στο Σύνταγμα 2. Παρουσία μας ως μπλοκ σε ένα από τα σημεία αποκλεισμού της Βουλής.


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
Αποφασίστηκε κοινό Πανκορινθιακό ψήφισμα προς τους βουλευτές του νομού. Το κείμενο του ψηφίσματος που προτάθηκε και έγινε αποδεκτό είναι το κείμενο της ανοικτής συνέλευσης Ξυλοκάστρου. Το κείμενο θα αναρτηθεί στους ιστοχώρους των συνελεύσεων και θα υπογραφεί από όσους το επιθυμούν.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΙΤΗ
Αυτοί που δεν θα συμμετέχουν στην κοινή δράση στο Σύνταγμα, παραμένουν στις πλατείες και συνεχίζουν τις δράσεις που έχουν αποφασιστεί από τις συνελεύσεις τους και κανονίζουμε για κοινές δράσεις μετά την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. 

Καλούμε όλες τις πλατείες όλων των νομών της Πελοποννήσου να ενώσουν τις φωνές τους.
Απευθύνουμε πανπελοποννησιακό κάλεσμα σε όλες της πλατείες της Πελοποννήσου για την μέρα που θα ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο, να αυτοοργανωθούν και να γίνει απο κοινού μια μεγαλειώδη πορεία προς την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Καλούμε ὀλους τους εργαζομένους, σωματεία, συλλόγους και όλους τους πολίτες της χώρας, το διήμερο τη συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή να μην εργαστούν, να μην καταναλώσουν και να μην στηρίξουν το παραμικρό σπάσιμο της γενικής απεργίας.
Διαμηνύουμε στους βιαστές των ονείρων μας ότι το χρέος δεν είναι δικό μας, ότι το Μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει και ότι δεν θα φύγουμε από τις πλατεἰες μέχρι να φύγουν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται και μας κοροιδεύουν.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ανοιχτή συνέλευση πλατείας "Περιβολάκια" Κορίνθου
www.perivolakia.gr