Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΕΛΟ – ΣΤΙΜΑΓΚΑ – ΚΟΥΤΣΙ - ΝΕΜΕΑ»



ΕΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΕΛΟ – ΣΤΙΜΑΓΚΑ – ΚΟΥΤΣΙ - ΝΕΜΕΑ»
Σημαντική για την Κορινθία, αποδείχτηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 20ης Ιουνίου 2011, όπου έγινε δεκτή και υπερψηφίστηκε η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε για την ένταξη του έργου « Βελτίωση – Διαπλάτυνση Επαρχιακής Οδού Βέλο – Στιμάγκα – Κούτσι - Νεμέα », προϋπολογισμού 6.100.000 ευρώ.

Το έργο έχοντας πλήρη ωριμότητα και εκπονημένες τις απαιτούμενες μελέτες, αποτελεί το δεύτερο έργο οδοποιίας για την Κορινθία που ύστερα από εισήγηση του κ. Δέδε εντάσσεται ώστε να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013»

Το τμήμα της Επαρχιακής Οδού που θα ανακατασκευαστεί αποτελεί την έξοδο προς τις βόρειες περιοχές του Νομού και προς την Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών. Η αναβάθμιση της Επαρχιακής Οδού θα συμβάλλει τα μέγιστα στην περιοχή, της οποίας οι δραστηριότητες αφορούν στην καλλιέργεια και την παραγωγή γεωργικών προϊόντων και οίνου. Βελτιώνοντας λοιπόν το προς το εκτέλεση τμήμα της Επαρχιακής Οδού, θα εξασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία τόσο στην Επαρχιακή Οδό, όσο και τους αγροτικούς δρόμους που συμβάλλουν σε αυτή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπερψήφιση της εισήγησης, τόνισε την αναγκαιότητα του έργου και τη συμβολή του στην αγροτική και εμπορική ανάπτυξη της περιοχής και της τοπικής οικονομίας. Τέλος, ο κ. Δέδες υπογράμμισε πως το έργο αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή συγκυρία στην οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του φράγματος του Ασωπού, αφού ο επαρχιακός αυτός δρόμος αποτελεί μία από τις παράπλευρες υποδομές, ένα από τα παράπλευρα δίκτυα που συμβάλλουν γενικότερα και στην αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής αλλά ταυτόχρονα θα αναδείξουν και το ίδιο το φράγμα εκτός από το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο στο νομό και σε τουριστικό αξιοθέατο που μπορεί να αποτελέσει έναν ιδιαίτερο πόλο ανάπτυξης της περιοχής.





                                   
                                    ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ