Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

«Σφαγή» Ρέππα – Γιαννακοπούλου για το αεροδρόμιο

Κόντρα με βαρύτατους χαρακτηρισμούς ξέσπασε μεταξύ της κυρίας Νάντιας Γιαννακοπούλου και του κ. Δημήτρη Ρέππα με την βουλευτή να τον χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς ως «αναξιόπιστο» και τον υπουργό να της συστήνει πως «καλό είναι να μιλάμε λιγότερο και να δουλεύουμε περισσότερο». Η αιτία της βεντέτας είναι το μέλλον του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η κυρία Γιαννακοπούλου – μεταξύ άλλων – αναφέρει
«Η αναδίπλωση του κ. Ρέππα, προφανώς εκφράζει την πολιτική σχολή που πρεσβεύει ότι «άλλα λέμε στη Μεσσηνία και άλλα στην Αρκαδία» για το ίδιο θέμα. Εγώ δεν έχω τελειώσει αυτήν τη «σχολή», ούτε ενστερνίζομαι τις πρακτικές της. Λυπάμαι, δε, γιατί τέτοιου είδους τερτίπια, έχουν οδηγήσει το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς σε αναξιοπιστία».


Η κόντρα, με έντονα τοπικιστικό στοιχείο, ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες όταν ο κ. Ρέππας διαβεβαίωσε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη πως η Τρίπολη θα αποκτήσει πολιτικό αεροδρόμιο. Η συγκεκριμένη είδηση προκάλεσε την γειτονική Καλαμάτα, η οποία διαθέτει αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα η κυρία Γιαννακοπούλου (σ.σ. εκλέγεται στην Μεσσηνία) στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης του ΚΤΕ Οικονομικών να προσεγγίσει τον υπουργό ο οποίος τελικά – σύμφωνα πάντα με την ίδια – την διαβεβαίωσε πως δεν θα υλοποιηθεί το σχετικό έργο.

Η βουλευτής δεν έχασε την ευκαιρία και άμεσα ενημέρωσε τους, συμπολίτες της, μέσω των τοπικών ΜΜΕ, για τις προθέσεις του υπουργού. Όμως, λίγες ώρες μετά ο κ. Ρέππας με ανακοίνωσή του διέψευσε ότι μίλησε με την κυρία Γιαννακοπούλου. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της νεαρής βουλευτού η οποία δηλώνει «Μεγάλη απορία κι έκπληξη μου προκαλεί η ανακοίνωση του Υπουργού Υποδομών κ. Ρέππα, με την οποία «ανασκευάζει» όσα μου είχε αναφέρει το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, σχετικά με τη μη λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη. Για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις και λαθεμένες εντυπώσεις, δηλώνω ξεκάθαρα ότι όσα ανέφερα στις χθεσινές δηλώσεις μου στηρίζονται σε ρητές διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού… Αρκετή ζημιά έχει γίνει ήδη στην Πελοπόννησο, επειδή διαχρονικά κορυφαίοι Υπουργοί και στελέχη έχουν αρνηθεί να γίνει ενιαία Περιφέρεια! Ας μην τη ζημιώσουμε άλλο με παιχνίδια μικροπολιτικής. Ελπίζω ο κ. Ρέππας, μιλώντας σε «ουδέτερο έδαφος», στη Βουλή των Ελλήνων, μετά από την ερώτηση που κατέθεσα, να μας πει επιτέλους την αλήθεια, χωρίς μισόλογα και χωρίς υπεκφυγές. Το ίδιο ελπίζω να συμβεί όχι μόνο για το θέμα του αεροδρομίου, αλλά και για το τμήμα της Ολυμπίας Οδού Καϊάφας – Καλό Νερό και για τον περιμετρικό Καλαμάτας, αφού η θέση του Υπουργείου επίσης και για αυτά τα θέματα δεν είναι ούτε σαφής ούτε ξεκάθαρη».

Στην σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο κ. Ρέππας με νέα ανακοίνωση που αναφέρει «Καλό είναι να μιλούμε λιγότερο και να δουλεύουμε περισσότερο. Άλλωστε, το δημόσιο πολιτικό ήθος κατακτάται με πράξεις, όχι με λόγια. Κι αυτό το ήθος είναι εύκολα αντιληπτό αν κάποιος το διαθέτει ή όχι. Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα το πρωί εκδόθηκε Δελτίο Τύπου από το Γραφείο μας, το οποίο αναφέρει: Το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης, ο Δημήτρης Ρέππας το έθεσε πρώτος εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό το θέμα παραμένει. Ως αρμόδιος Υπουργός δεν πρόκειται να το χειριστεί με τρόπο επιπόλαιο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Έχει αποδείξει ότι οι εντυπώσεις δεν τον ενδιαφέρουν. Όλα εξαρτώνται από τη μελέτη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και το ενδιαφέρον ιδιωτών επενδυτών. Το κράτος δεν πρόκειται να διαθέσει πόρους, ιδίως αυτήν την περίοδο για ένα ακόμη αεροδρόμιο. Έχει κάθε συμφέρον όμως, να αξιοποιήσει τα δικαιώματά του σε αυτή τη σημαντική υποδομή, προσελκύοντας ιδιωτικά κεφάλαια και αξιόπιστους επενδυτές».
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ONLINE