Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΑΝΕ

Μας θυμήθηκαν πάλι. Δεν πρέπει να έχουμε παράπονο. Δεν άργησαν και πολύ. Είμαστε πλέον και επίσημα: «οι Εθνικοί Ευεργέτες, οι Δωρητές, οι Εθνοσωτήρες». Αφού και από τα πλέον επίσημα χείλη – αυτά του κ. Βενιζέλου- ακούσαμε πως «Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο είναι και βαριά και σε πολλά σημεία τους άδικα. Ανέλαβα την ευθύνη να τα εισηγηθώ, πριν κλείσω καλά- καλά μια εβδομάδα στο Υπουργείο Οικονομικών, γιατί μόνο έτσι εξυπηρετείται τη στιγμή αυτή μια αδήριτη εθνική ανάγκη».

Εμείς λοιπόν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πληρώσουμε άλλη μία φορά (2 μισθούς ο κάθε μισθωτός περίπου) και θα σώσουμε για άλλη μία φορά την πατρίδα από την χρεοκοπία!!!. Βέβαια, όλοι πλέον γνωρίζουν ότι λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά. Ναι, αλλά βρίσκονται στο χώρο της φοροδιαφυγής. Μόνο που αυτά παραμένουν στα σεντούκια των φοροφυγάδων, μακριά από τα δημόσια ταμεία, τους ελεγκτές και τους εισπράκτορες φόρων. Γνωρίζουμε πλέον επίσης πως η κυβέρνηση – μετά και την εξαγγελία των νέων μέτρων με τα οποία και ρίχνει ξανά τα βάρη στις πλάτες των ..υποζυγίων- δε θέλει να βάλει χέρι στο χώρο αυτό.


Όμως . Ας είναι καλά οι Εθνικοί Ευεργέτες, οι Δωρητές, τα υποζύγια δηλαδή ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που δεν φοροδιαφεύγουμε , που μας κρατούν πριν μας πληρώσουν ότι και όσα χρειάζονται και στο τέλος μας κατηγορούν, μας κηλιδώνουν λέγοντας πως «μαζί τα φάγαμε», «δεν υπάρχει έντιμος Έλληνας», «είμαστε κοπρίτες»….

Όλα αυτά βέβαια πάντα εντελώς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και για το καλό της ΠΑΤΡΙΔΑΣ, που αυτοί κατέστρεψαν.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ 26/06/2011