Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Οι ''Αγανακτισμένοι'' της Κορίνθου κατέλαβαν την αίθουσα δημοτικού συμβουλίου


 
Οι αγανακτισμένοι της πλατείας Περιβολάκια Κορίνθου κατέλαβαν χθες με ειρηνικό τρόπο και χωρίς κανένα απολύτως επεισόδιο την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου στην οποία συνεδρίαζε το Δ.Σ της πόλης.
Η συνεδρίαση είχε αρχίσει στις επτά και το συγκεκριμένο γεγονός συνέβηκε λίγα λεπτά αργότερα.
Εκατό περίπου άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας μπήκαν στην αίθουσα δηλώνοντας στο προεδρείο και του δημοτικούς συμβούλους ότι θα κάνουν κατάληψη της αίθουσας.
Μεσολάβησαν λίγα λεπτά έκπληξης και αμηχανίας για όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά ο έμπειρος πρόεδρός του Νίκος Σταυρέλης αντέδρασε ψύχραιμα και ανακοίνωσε την διακοπή της συνεδρίασης.
Τότε με διακριτικό τρόπο αποχώρησαν όλα τα μέλη του Δ.Σ από την αίθουσα χωρίς να δημιουργηθεί κανένα λεκτικό επεισόδιο με τα μέλη των αγανακτισμένων.
Στην πλάτη του προεδρείου στην κορυφή της αίθουσας οι αγανακτισμένοι ανάρτησαν πανό με το σύνθημα “ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ”
Αμέσως μετά την αποχώρηση των αυτοδιοικητικών η αίθουσα του Δ.Σ έγινε πραγματικό βήμα του λαού αφού άρχισε μια άτυπη αλλά πολύ ουσιαστική λαϊκή συνέλευση με τους πολίτες να παίρνουν τον λόγο και να διατυπώνουν τις απόψεις τους. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ κρίσιμο διήμερο με μαζικές απεργίες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο.
sfedona.gr