Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Από την ομιλία του Δ.Καζάκη χθες στην Πλατεία Ελευθερίας


Ο Δημήτρης Καζάκης κατάφερε χθες το βράδυ αυτό που δε θα κατάφερνε με τις υπάρχουσες συνθήκες κανένας βουλευτής του νομού μας: να γεμίσει κόσμο την Πλατεία Ελευθερίας και να τον κρατήσει καθηλωμένο σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, που κράτησε πάνω από 2,5 ώρες.
Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας έδειξε ότι ο κόσμος τελικά δεν κοιμάται, αλλά ψάχνει για ελπίδα, αναζητά τίμιες φωνές που θα πουν αλήθειες και θα προτείνουν διεξόδους.


Ο Δ.Καζάκης, όπως πάντα ήταν καθηλωτικός, μίλησε τεκμηριωμένα χρησιμοποιώντας αριθμητικά και ιστορικά στοιχεία και, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με τις προτάσεις του, προκάλεσε προβληματισμό και αποδόμησε αντιλήψεις που ως τώρα είχαν παγιωθεί σε ότι αφορά την κρίση, το χρέος, το ρόλο των κομμάτων κ.ά.




Τα σημεία στα οποία το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα έδειξαν και το κλίμα που επικρατεί στον κόσμο: το γενικό αίσθημα προδοσίας από τις τελευταίες κυβερνήσεις, την ανάγκη για εθνική ανεξαρτησία, την απογοήτευση από τη σημερινή Αριστερά, το αίτημα για πραγματική και άμεση Δημοκρατία κ.ά.
Παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα από την ομιλία και τη συζήτηση, ενώ υπάρχει και 2ωρο βίντεο με το μεγαλύτερο μέρος της κουβέντας, που θα ανέβει αν υπάρξει τεχνικά η δυνατότητα.