Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ


 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Μετρήσεων Οστικής Μάζας που πραγματοποιήθηκε από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.  στο Δήμο Σικυωνίων.

Οι Μετρήσεις έγιναν στο ΚΑΠΗ του Δήμου το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, με υπερηχογράφημα πτέρνας από τεχνικό προσωπικό του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας. Στη διάρκεια του διημέρου συνολικά εξετάστηκαν 250 γυναίκες. Την ιατρική εκτίμηση των αποτελεσμάτων πραγματοποίησαν εθελοντικά οι χειρουργοί ορθοπεδικοί κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος το Σάββατο, ενώ την Κυριακή ο κ. Δημήτριος Φίλης.


 

Το παρόν στο χώρο όπου γίνονταν οι Μετρήσεις έδωσε ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπυρίδων Σταματόπουλος ο οποίος δήλωσε: «Από τις προτεραιότητες  της Δημοτικής Αρχής είναι η λειτουργία ενός προγράμματος προληπτικής ιατρικής και κοινωνικής μέριμνας, σε όλη την Περιφέρεια του Δήμου Σικυωνίων, το οποίο θα χρηματοδοτείται από το ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης των αιρετών συμβούλων του συνδυασμού της πλειοψηφίας.
Η αρχή έγινε αυτό το διήμερο, με το πρόγραμμα μέτρησης οστικής μάζας, σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, το οποίο είχε μεγάλη ανταπόκριση και γι αυτό θα επαναληφθεί.
Επίσης δρομολογούνται δωρεάν εξετάσεις, καρδιάς, προστάτη, μαστογραφίας, test pap, test PSA, οφθαλμολογικές εξετάσεις για παιδιά κλπ.
Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη μαζική του ανταπόκριση και θα είμαστε δίπλα του εντείνοντας τις προσπάθειές μας.»

Ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε: «Άλλο ένα επιτυχημένο διήμερο Μετρήσεων πραγματοποιήθηκε με τους κατοίκους του Δήμου Σικυωνίων να ανταποκρίνονται μαζικά στο κάλεσμά μας για πρόληψη της οστεοπόρωσης. Στόχος του Δικτύου είναι η επέκταση του Προγράμματος σε όσο το δυνατόν περισσότερους Δήμους – μέλη του. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2008 που υλοποιείται το πρόγραμμα 7000 γυναίκες έχουν υποβληθεί σε Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας, προλαμβάνοντας την οστεοπόρωση, εκ των οποίων 795 διαγνώστηκαν με κίνδυνο οστεοπόρωσης και παραπέμφθηκαν στον θεράποντα ιατρό τους».