Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ






Τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας το πιο δημοφιλές και όμορφο πνευματικό παιχνίδι, το σκάκι, έχει κάνει ένα καινούριο δυναμικό ξεκίνημα και μάλιστα με πολλά όνειρα και υποσχέσεις.

Τα πρώτα σημάδια φάνηκαν στα τέλη του περασμένου χρόνου όταν με πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούν την περιοχή και το άθλημα, το Βραχάτι (ΑΛΚΥΩΝ) φιλοξένησε δύο σπουδαίες σκακιστικές διοργανώσεις κορυφαίου πανελλήνιου ενδιαφέροντος, το κλειστό ατομικό πρωτάθλημα ανδρών 2010 και το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων.

Οι ίδιοι άνθρωποι που πρωτοστάτησαν στην πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων, με τη βοήθεια κάποιων φίλων του αθλήματος  της περιοχής και την παρότρυνση της νεοεκλεγείσας Δημοτικής Αρχής δημιούργησαν ένα νέο σκακιστικό σύλλογο στην Κορινθία με έδρα το νέο Δήμο Βέλου-Βόχας.

Η Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας «Αργοναύτης», όπως είναι το πλήρες όνομα του νέου συλλόγου, πήρε σάρκα και οστά και πριν προλάβει να ανατέλλει το 2011 κατάφερε να αναγνωριστεί σαν επίσημο σωματείο από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και να εντάξει στη δύναμή της ορισμένους σπουδαίους σκακιστές.


Κύπελλο Ελλάδος

Ήδη ο νεοσύστατος σύλλογος κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο της τίτλο το Κύπελλο Περιφέρειας Πελοποννήσου. Νίκησε τον περασμένο Φεβρουάριο διαδοχικά την Π.Σ Μελισσίου 4-0, τον Σ.Ο Φιλιατρών 4-0, τον Σ.Σ Ναυπλίου 4-0 και στον τελικό του Ο.Σ. Καλαμάτας με 3-1 μέσα στην Καλαμάτα. Με την ομάδα (τετραμελής σύνθεση) αγωνίστηκαν οι Αντρέας Τζερμιαδιανός, Νίκος Γαβριλάκης, Γιάννης Συμεωνίδης, Ζωή Ιορδανίδου, Παναγιώτης Σπύρου, Β. Φράγκος και Βαγγέλης Μπέλλος.
Μ αυτόν τον τρόπο ο Αργοναύτης βρίσκεται 12 ομάδες που θα διεκδικήσουν το κύπελλο Ελλάδος.
Με πολλά όνειρα οι αθλητές μας θα αναμετρηθούν με το Σ.Ο. Πατρών που θα φιλοξενήσουμε στις 12 Ιουνίου στην περιοχή μας κι εφόσον προκριθούν χρειάζεται να περάσουν ένα ακόμη εμπόδιο, αυτό του Ο.Σ. Αμφισσας για να βρεθούν στο Final Four του θεσμού που θα γίνει 30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου στην Ερέτρια Ευβοίας.

Πρωτάθλημα – Στόχος Α Εθνική

Παράλληλα η Κορινθιακή ομάδα θα αγωνιστεί στο Τοπικό Πρωτάθλημα Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου θεωρείται το ακλόνητο φαβορί για άνοδο στον προκριματικό όμιλο Α Εθνικής και το καλοκαίρι του επόμενου χρόνου (2012) να αγωνίζεται στην Α Εθνική Κατηγορία.

Ανάπτυξη – Υποδομή

Ένας από τους βασικότερους λόγους ίδρυσης του συλλόγου και ιδιαίτερα σημαντικός στόχος είναι η ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή, η μύηση πολλών νεαρών παιδιών στο άθλημα και η εκμάθησή του σε μικρούς και μεγάλους.
Για το σκοπό αυτό, με την πλήρη στήριξη και βοήθεια της Δημοτικής Αρχής, που από την πρώτη στιγμή δια του Δημάρχου και φίλου του αθλήματος κ. Αννίβα Παπακυριάκου δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης της προσπάθειας του συλλόγου, εντός των ημερών θα ανακοινωθεί ο χώρος που θα παραχωρηθεί στο σκακιστικό σύλλογο για τις δραστηριότητές του.
Έτσι θα γίνει το πρώτο σημαντικό βήμα προσέλκυσης όσων αγαπούν το άθλημα και όσων θέλουν να το μάθουν, και πιστεύουμε ότι από το Σεπτέμβριο ξα δημιουργηθεί η πρώτη ντόπια σκακιστική κυψέλη στο σύλλογο.

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Η δραστήρια διοίκηση του συλλόγου σε συνεργασία με την πρωταθλήτρια Ελλάδος Π.Σ. Περιστερίου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Βέλου – Βόχας αποφάσισαν την πραγματοποίηση ενός μεγάλου διεθνούς τουρνουά το καλοκαίρι (18-25 Αυγούστου) στο Βραχάτι και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «ΑΛΚΥΩΝ» με τη συμμετοχή πολλών σπουδαίων ξένων αθλητών, των κορυφαίων Ελλήνων σκακιστών και πολλών άλλων Ελλήνων αθλητών.
Η διοργάνωση, που οι αθλητές θέλουν να την καθιερώσουν σε ετήσια βάση, θα αποτελέσει ένα κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή, θα δώσει ξεχωριστό ενδιαφέρον τόσο στην τροπική κοινωνία όσο και στους παραθεριστές και κυρίως θα συμβάλλει στην τουριστική, αθλητική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.