Με τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Παιδείας, δεν μπορούσε να μην μου έρθει στο μυαλό το παλιό παιδικό παιχνίδι, ειδικά των κοριτσιών το "κουτσό".
Κουτσό λοιπόν λέγεται το παιχνίδι - Παιδεία - στην χώρα μας!
Οι διαγραμμίσεις στο δάπεδο από το 1 - 0, σε τετραγωνάκια είναι τα πλαίσια που αντιπροσωπεύουν τα διάφορα στάδια.
1, Νηπιαγωγείο, 2, Δημοτικό, 3, Γυμνάσιο, 4, Λύκειο, 5, Τ.Ε.Λ., 6, ΕΠΑΛ, 7, ΣΕΚ, 8, ΤΕΙ, 9, ΑΕΙ, 0, εις το ποιλίκον το επιθυμητό!
Στο ρόλο των κοριτσιών παικτριών εναλλάσονται με ιδιαίτερη ευκινησία και πλαστικότητα κινήσεων, αποφάσεων, οι κυρίες κυρίες Διαμαντοπούλου και Χριστοφυλοπούλου, με αναπληρωματική την κυρία Γεννηματά, και εννίοτε και κάποιο αγόρι, στην περίπτωσή μας ο κύριος Πανάρετος.
Και στο βασικότερο κομμάτι του παιχνιδιού, την πλακέ πέτρα και δει μαρμάρινη, την στοιχειοθετούν, οι μαθητές, οι γονείς τους και οι εκπαδευτικοί.
Προσπαθούν λοιπόν οι παίκτριες να τερματίσουν το παιχνίδι όσο πιό γρήγορα μπορούν!
Και γι αυτό πετούν την πέτρα σε δύσκολα τετραγωνάκια, όπου τις περισσότερες φορές σπάει και λίγο ένα κομμάτι από την συμπαγή πέτρα και αποκολλάται.
Σκοντάφτουν όμως - οι παίκτριες - σε αρκετά σαμαράκια που έχει το έδαφος, διαμαρτυρίες, και αναγκάζονται να επιστρέψουν στην αρχή του παιχνιδιού.
Το τελικό αποτέλεσμα και το πότε σταμάταγε αυτό το παιχνίδι το θυμόσαστε;
ΌΤΑΝ Η ΠΕΤΡΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΥΛΟΥΣΕ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ!
Εμείς δεν θέλουμε αυτό το παιχνίδι με αυτές τις παίκτριες, που δεν έχουν άλλο τι να κάνουν από το να ασελγούν σε αυτή την πέτρα.
Εύχομαι να είναι κοντά η ώρα που αυτή η πέτρα - και πρέπει να είναι - θα γκελάρει σε κάποιο σαμαράκι και θα επιστραφεί προς το μέρος των κακών αυτών παικτριών.
Γιώργος Κουκουμέλης