Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Άνοιγμα αυλαίας για τις αθλητικές διοργανώσεις του Ν. Ο. Κιάτου


Το Σαββατοκύριακο 28 – 29 Μαΐου 2011 διεξήχθη ο πρώτος για τη σαιζόν αγώνας του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου ‘ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2011’ με προορισμό το Γαλαξίδι. Πρόκειται για τον πρώτο από τους συνολικά επτά (7) αγώνες ανοιχτής θάλασσας που έχει προγραμματίσει να διοργανώσει ο Ν. Ο. Κιάτου το 2011.

Συνολικά συμμετείχαν οκτώ (8) σκάφη με 25 αθλητές του ομίλου και συγκεκριμένα τα σκάφη: ALKYON με κυβερνήτη τον Δημήτρη Τσολάκο, το σκάφος DESIRE με κυβερνήτη το Νίκο Γαλανάκη, το σκάφος ΜΑΝΙΑ με το Φάνη Κανώλη, το σκάφος VALKYRIE II με κυβερνήτη το Σωτήρη Μενούνο, το σκάφος ΦΡΥΝΗ με κυβερνήτη το Γιώργο Ελευθερίου, το σκάφος ARHAGGEL με κυβερνήτη το Σωτήρη Ρομπόκο, το σκάφος MELISSI με κυβερνήτη τον Alain Patou και το σκάφος ΚΟΝ ΤΙΚΙ με κυβερνήτη το Βασίλη Πάγκαλο.

Η εκκίνηση δόθηκε κανονικά το πρωί του Σαββάτου έξω από το λιμάνι του Κιάτου, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν, καθώς όλη μέρα επικράτησε σχεδόν άπνοια. Τα πληρώματα προσπάθησαν μέχρι αργά το απόγευμα να τερματίσουν, όμως τελικά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν και να ανάψουν τις μηχανές τους για να δέσουν το βράδυ στο Γαλαξίδι.

Φτάνοντας στο γραφικό Γαλαξίδι και έπειτα από την πολύωρη παραμονή στη θάλασσα, με τη συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Γαλαξιδίου, σκάφη και αθλητές φιλοξενήθηκαν άψογα και χαλάρωσαν στα όμορφα στέκια του λιμανιού.

Το πρωί της Κυριακής ένα ελαφρύ αεράκι ωφέλησε τα σκάφη κατά την εκκίνησή τους από το Γαλαξίδι, όμως δε στάθηκε αρκετό για να τερματίσουν εντός χρόνου. Η επιστροφή κύλισε ομαλά μέχρι το απόγευμα που τα σκάφη έδεσαν στο λιμάνι του Κιάτου.

Αν και αγωνιστικά οι καιρικές συνθήκες δεν ωφέλησαν τους συμμετέχοντες ιστιοπλόους, όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο αγώνα του Ν.Ο. Κιάτου με προορισμό τα Αντίκυρα στις 18 και 19 Ιουνίου, ελπίζοντας να έχουν αέρα στα πανιά τους.