Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

“ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ” - Σχέδιο διεθνούς συνεργασίας 4 ηπείρων στον τομέα της νεολαίας από το Κέντρο Νέων Κορινθίας

Το Κορινθιακό Δίκτυο Κέντρων Νέων συμμετέχει σο σχέδιο με τίτλο “ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ - STEPS TOWARDS CHANGE”, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, Δράση 3.2 - Συνεργασία με άλλες χώρες του κόσμου και εμπλέκει οργανώσεις από την Ευρώπη, από την Ασία, από τη Λατινική Αμερική και από την Αφρική.

Στόχος του σχεδίου είναι να δώσει κίνητρα σε νέους με λιγότερες ευκαιρίες να κάνουν βήματα μπροστά, για μια θετική αλλαγή της ζωής τους.

Μέσα από τις δράσεις τους σχεδίου, οι νέοι θα αποκτήσουν νέες ικανότητες και θα γίνουν πιο ενεργοί πολίτες σε τοπικό επίπεδο. Έτσι, θα είναι σε καλύτερη θέση να καταπολεμήσουν την ανεργία, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, καθώς και να βελτιώσουν την κατάσταση της περιοχής που ζουν, σε μακροπρόθεσμη βάση.

Το σχέδιο στοχεύει επίσης στην υποστήριξη και ενίσχυση όσων συντονίζουν παρόμοια σχέδια και εργάζονται με νέους με λιγότερες ευκαιρίες.

Τα αποτελέσματα του σχεδίου θα παρουσιαστούν μέσα από ένα σταθερό δίκτυο που θα αποτελείται από οργανώσεις και από τις 4 ηπείρους, οι οποίες θα συνεργαστούν στην ανταλλαγή (αποστολή και υποδοχή) εθελοντών με λιγότερες ευκαιρίες.

Για την αποστολή νέων στο εξωτερικό, σε μία από τις οργανώσεις-εταίρους, η οργάνωση αποστολής θα χρησιμοποιήσει για την προετοιμασία των εθελοντών τις έντυπες πληροφορίες που θα παραχθούν κατά τη διάρκεια του σχεδίου.

Όλες οι οργανώσεις-εταίροι θα αναλάβουν την υλοποίηση πέντε δράσεων (που ονομάζονται “ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ” (PARTNER STEPS) σε τοπικό επίπεδο.

Θα λάβουν μέρος σε 2 διαδικτυακές βιντεο-διασκέψεις και ο υπεύθυνος του σχεδίου από κάθε οργάνωση θα λάβει μέρος σε ένα διεθνές σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί στη πόλη Čadca της Σλοβακίας, τον Φεβρουάριο του 2012 και έχει ως σκοπό, την αξιολόγηση της προόδου του σχεδίου, την αξιολόγηση της συνεργασίας των εταίρων, τον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων, τον καθορισμό των νέων αρμοδιοτήτων των συντονιστών του σχεδίου από κάθε οργάνωση-εταίρο, τα επόμενα βήματα στον τομέα της διαχείρισης του σχεδίου και την εργασία με νέους με λιγότερες ευκαιρίες.

Όλες οι οργανώσεις-εταίροι και η οργάνωση συντονισμού KERIC (Σλοβακία) θα ανανεώνουν τακτικά τις πληροφορίες του σχεδίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό, στην ιστοσελίδα του σχεδίου και στο γκρουπ του facebook.