ο κ. Αβραμόπουλος παραιτήθηκε κυρίως για δύο λόγους:
1ος. Αν παρέμενε βουλευτής ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τότε το κόμμα της ΝΔ, θα συμμετείχε στον Κυβερνητικό Συνασπισμό. Θα αποτελούσε με απλά λόγια, Κυβέρνηση της χώρας!
Με αυτό ως δεδομένο, η ΝΔ δεν θα αποτελούσε πλέον, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λόγω της συμμετοχής ενός έστω βουλευτή της στην Κυβέρνηση. Έτσι αυτομάτως, Αξιωματική Αντιπολίτευση θα ήταν το ΚΚΕ και αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Βουλή θα ήταν η Αλέκα Παπαρήγα!
Το γεγονός αυτό, συνεπάγεται, αλλαγή σε πολλά πράγματα για τη ΝΔ, και ειδικά στην σειρά των ομιλητών στις συζητήσεις, στους χρόνους διάρκειας αλλά και σε όλο το πρωτόκολλο της Βουλής!
Και όχι μόνο αυτά, αλλά και πολλά άλλα!
Όπως για παράδειγμα, ο χρόνος που θα δικαιούται στις εμφανίσεις της η Αλέκα Παπαρήγα και το ΚΚΕ στις προεκλογικές της ομιλίες!
Όπως καταλάβατε λοιπόν, η παραίτηση Αβραμόπουλου δεν αποτέλεσε μια κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά μια κίνηση ουσίας για το κόμμα της ΝΔ στην περίοδο αυτή.
Δεν γνωρίζω βέβαια, γιατί αυτό δεν εξηγείται επαρκώς από τα κανάλια , κατά τη διάρκεια της μέρας! Αποτελεί όμως μια πραγματικότητα που οι πολιτικοί συντάκτες ήταν υποχρεωμένοι να την εξηγήσουν στο λαό! Η κίνηση δε αυτή, της παραίτησης Αβραμόπουλου, δεν αποτελεί μια «απλή επικοινωνιακή» τρίπλα, αλλά ένα εξόχως πολιτικό γεγονός, που έχει Συνταγματικές προεκτάσεις και προπάντων, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ.
2ος. Έτσι ο Σαμαράς, θέλει να δείξει ότι δεν έχει «ενεργή» συμμετοχή η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και να περάσει ως μήνυμα ότι η Αντιμνημονιακή πολιτική του δεν «έσβησε»!!!
ΤΥΧΑΙΟ???? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ
Αντώνης Γιάνναρος