Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Π.Α.Σ. ΑΡΑΤΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΙΚΥΩΝΑΣ: Ένα σύντομο αφιέρωμα

Δε σας κρύβω ότι ο Άρατος είναι μια από τις τρεις  ομάδες  που υποστηρίζω (οι άλλες δυο έχουν κόκκινο χρώμα) και χαίρομαι ιδιαίτερα για την ανασυγκρότηση  του συλλόγου από νέους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας. Ο  πρόωρος χαμός  του Παναγιώτη Παύλου (γεν .γραμματέας και όχι μόνο) υπήρξε καταλυτικός, ήταν η ψυχή που κρατούσε  με νύχια και δόντια μια ομάδα ζωντανή, δίνοντας κίνητρο και διέξοδο σε νέα  παιδιά και όσους αγαπούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς η απώλεια του, έφερε σε δεινή θέση την ομάδα και για πρώτη φορά, υποβιβάζεται στην Γ κατηγορία, η προσωρινή  διοίκηση δεν άντεξε τα τόσα προβλήματα που ήδη είχαν συσσωρευτεί. Μέλλον αβέβαιο και η διάλυση του συλλόγου  προ των πυλών….από το μακρινό 1939,όπου πήρε την επίσημη ονομασία, υπάρχει στη ζωή μας ο Άρατος . Πολύ αργότερα μετονομάστηκε “Κλεισθένης” και περίπου στα μέσα του ’70 σε “Π.Α.Σ. Σικυώνιος”.
 Ο σύλλογος λειτουργεί ως πολιτιστικός, έχοντας και το ποδοσφαιρικό τμήμα  όπου η ομάδα  συμμετέχει ανελλιπώς  και με ιδιαίτερη επιτυχία στο πρωτάθλημα  και στο κύπελλο της Ε. Π. Σ. Κορινθίας. Το 1987 επανιδρύεται  και πάλι ο Άρατος δίνοντας έμφαση στις μικρές ηλικίες  και στην προώθηση ντόπιων ταλέντων. Στις 12/4/87 ο Άρατος δίνει σημαντικό φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο της Αρχαίας  Σικυώνας με τους εφήβους του Ολυμπιακού Πειραιώς όπου υπεύθυνος της ακαδημίας του Ολυμπιακού ήταν ο αείμνηστος Αχιλλέας Γραμματικόπουλος. Το 1992 αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στη Γ κατηγορία. Το 1998 ως δευτεραθλήτρια ομάδα ανεβαίνει στη Α κατηγορία όπου παραμένει 2 χρόνια. Το 2004 ως πρωταθλήτρια Β κατηγορίας ανέρχεται και πάλι στην Α κατηγορία. Από το 2006 μετέχει και πάλι στο πρωτάθλημα Β κατηγορίας με ιδιαίτερη επιτυχία διατηρώντας όλα αυτά τα χρόνια μια αγωνιστική σταθερότητα με εξαίρεση την τελευταία σεζόν, που αναφέραμε παραπάνω τους λόγους. Από τον Άρατο πολλοί παίχτες έπαιξαν σε σημαντικές ομάδες της περιοχής μας (Πέλοπας Κιάτου, Ελλάδα Βέλου) ακόμα και στη Δ εθνική. Το καλοκαίρι που μας πέρασε έγιναν οι πρώτες ζυμώσεις για ένα νέο διοικητικό συμβούλιο με σκοπό την αναγέννηση της ομάδος σε όλα τα επίπεδα. Στόχος και σκοπός του νέου Δ.Σ. είναι η άνοδος στη Β κατηγορία και η καθιέρωσή της, όπως όλα αυτά τα χρόνια. Με βασικό κορμό τα νέα παιδιά, χωρίς μισθοφόρους ελπίζοντας ότι η νέα βάση της ομάδος θα είναι το εφαλτήριο για νέες επιτυχίες. Μεγάλο βάρος έδωσε το Δ.Σ. στην αναμόρφωση του γηπέδου (η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται σε τραγική κατάσταση) φτιάχνοντας κατ’ αρχάς τα αποδυτήρια και τον αγωνιστικό χώρο, ήδη έχουν προγραμματίσει να μπουν τρεις προβολείς (αφού ξεπεράσουν το εμπόδιο της αρχαιολογίας, μόνιμο πρόβλημα δυστυχώς) ώστε να γίνονται βραδινές προπονήσεις, μελλοντικά ίσως μπει και ένα υπόστεγο για τους θεατές. Τουλάχιστον οι πρώτες κινήσεις δείχνουν διάθεση και όρεξη ώστε ο Άρατος να ξαναβρεθεί στη θέση που του αξίζει! Προπονητής έχει αναλάβει ο γυμναστής Τάκης Καραμάνης με γνώσεις στον τομέα  της φυσικής κατάστασης και σε θέματα ποδοσφαίρου και με μεγάλη εμπειρία στα τοπικά πρωταθλήματα. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο γήπεδο της Αρχαίας Σικυώνας σχεδόν σε καθημερινή βάση λόγω της περιόδου της προετοιμασίας μιας και το πρωτάθλημα της Γ κατηγορίας ξεκινάει 23 Οκτώβρη.

Το νέο Δ.Σ. του Αράτου απαρτίζεται από τους: Βασίλη Δομετίου (πρόεδρος), Δημήτρη Ανδρικόπουλο (Α αντιπρόεδρος), Αμαλία Ρότσιου-Κουκουμέλη (Β αντιπρόεδρος), Παναγιώτης Μουζάκης (γεν. γραμματέας), Χαρά Τσιφτσή (ειδικός γραμματέας) Χρήστος Μαγκλάσης (ταμίας) και οι Χρήστος Παπαθεοφάνους (βοηθός ταμία), Σωτήρης Καργιώτης (γεν. έφορος), Παρασκευή Μελέτση (ειδικός έφορος) και Γεώργιος Γεωργίου (σύμβουλος δημοσίων σχέσεων). Η γυναικεία παρουσία στο Δ.Σ. δεν είναι τυχαία γιατί στην ουσία εκπροσωπούνε και το πολιτιστικό κομμάτι του συλλόγου.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Άρατο όπως και σε όλες τις ομάδες των δημοτικών διαμερισμάτων που κρατούν ζωντανό το αθλητικό κομμάτι με όλες τις δυσκολίες που συνεπάγονται.
Κώστας Δ. Καραμπέτσος
Σημ. Ευχαριστώ τον Παναγιώτη Μουζάκη
για τις πληροφορίες.