Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ρήσεις κι αντιρρήσεις...

ΡΗΣΗ

«……"δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις φόρους!!!"..» δηλώσεις του κ. Βενιζέλου στις 23 Ιουνίου 2011 για τον φόρο ακίνητης περιουσίας και την ΔΕΗ...

ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ


 
Βέβαια από τότε «κύλησε νερό στο αυλάκι», ειπώθηκαν πολλά και έγιναν τα … χειρότερα. Αποκορύφωμα: «Αύξηση τιμολογίων της ΔΕΗ»!!!! Ναι, η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο και όσοι περίμεναν ότι ο Παπαδήμος θα κάνει θαύματα τώρα θα καταλάβουν καλά τι συμβαίνει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε τα σενάρια για μεγάλη αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και μάλιστα άμεσα, από τον Δεκέμβριο. Η αύξηση θα είναι σε διψήφιο ποσοστό οπότε αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει για εκατομμύρια Έλληνες. Την ώρα που σπεύδουν να πληρώσουν το χαράτσι, την ώρα που προσπαθούν να κάνουν διακανονισμό για να μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα τους σε δόσεις, έρχεται η ΔΕΗ και αυξάνει τα τιμολόγια κατά 10% τουλάχιστον. Μα ποιος εργαζόμενος ή συνταξιούχος πήρε αύξηση 10%;
Αντίθετα, περικοπές πήρε.
Η αθλιότητα έχει τα όριά της κ. Παπακωνσταντίνου.


ΡΗΣΗ

«…….Το ελληνικό ζήτημα δεν έχει διευθετηθεί ακόμη γιατί δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Και γι’ αυτό δεν χρειαζόμαστε μόνον την υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και τις υπογραφές των κομμάτων που έχουν συμφωνήσει να στηρίξουν την κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει καταβολή της 6ης δόσης». Δήλωσε μεταξύ των άλλων η κ. Μέρκελ.

ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ

Είναι πλέον πασίδηλο πως πίσω από τέτοιες δηλώσεις άλλα υποκρύπτονται. Γνωρίζουμε πλέον ΟΛΟΙ πως η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο. Αυτό δεν το λέει κάποιος «μπαχαλάκης» ή κάποιος αντισυστημικός αρθρογράφος. Αν κοιτάξουμε τις εφημερίδες του συστήματος όπως η γαλλική Le Monde “…..υπάρχει στενή σχέση μεταξύ του κ. Παπαδήμου –νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας- του κ. Μάριο Μόντι – νέου Πρωθυπουργού της Ιταλίας- και του κ. Μάριο Ντράγκι – νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- καθώς και οι τρεις εργάζονταν για λογαριασμό της Goldman Sachs…». Συμπέρασμα: «η Goldman Sachs ήθελε να τεθούν επικεφαλής της πολιτικής εξουσίας των υπερχρεωμένων χωρών οι ανωτέρω ως εγγύηση!!!»
Λογικό είναι – κατά τη γνώμη μου να διερωτηθεί κανείς: « Μα γιατί θέλουν και την υπογραφή του κ. Σαμαρά»? Προφανώς οι λόγοι είναι πολλοί. Όμως ιεραρχώντας τους, δύο βρίσκονται πολύ ψηλά: Α) Για τα μάτια του κόσμου. Β) Γιατί θέλουν, ζητούν, επιδιώκουν, τον πλήρη εξευτελισμό της Ελλάδας, μετατρέποντάς την σε προτεκτοράτο. Ένα τόσο σοβαρό θέμα, πιστεύω πως χρειάζεται και την ανάλογη αντιμετώπιση. Αν, λέω αν ενδώσουμε και σε αυτή τους την απαίτηση- εντολή, τότε τι θα τους εμποδίσει να ζητήσουν υπογραφή και συναίνεση (προκειμένου να εισπράξουμε την 7η δόση) για θέματα όπως το η ΑΟΖ και η διαχείρισή της, ή η Αναγνώριση των Σκοπίων κ.ο.κ.?

ΡΗΣΗ

«…..Επειδή η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες…» Είπε ο κ. Βενιζέλος μετά την απόφαση του πρωτοδικείου Καλαμάτας.
 
ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ

Η Δημοκρατία θεμελιώνεται και διαφυλάσσεται από τις τρεις εξουσίες: Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική. Βέβαια πασιφανές είναι πως πλέον κάτι τέτοιο εκλαμβάνεται ως ανέκδοτο παρά ως πραγματικότητα. Εξουσίες όπως η Νομοθετική και η Δικαστική, έχουν υπερφαλαγγιστεί από την Εκτελεστική (η οποία και αυτή με τη σειρά της εκτελεί εντολές της …αγοράς.
Η αγορά λοιπόν δεν ενδιαφέρεται για κοινωνικά και προσωπικά δικαιώματα. Δίνει λοιπόν εντολές στους υποτελείς της ( όσοι στρογγυλοκάθονται σε κυβερνητικά κυρίως πόστα), να ορμήσουν στους πολίτες και να τους «αρπάξουν» όσα και ότι έχουν, αδιαφορώντας πλήρως για τον πόνο, τη δυστυχία, τη θλίψη, την εξαθλίωση που επιφέρουν.
Κύριε Υπουργέ, είναι τελικά Ανεξάρτητη η δικαιοσύνη? Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το Πρωτοδικείο Καλαμάτας δεν έκρινε φορολογική διαφορά (αφού το τέλος δεν είναι φόρος όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, ή μήπως είναι τελικά?) αλλά απαγόρευσε προσωρινά στη ΔΕΗ Α.Ε. να κόψει το ρεύμα σε πελάτη της (ιδιωτική διαφορά).
Οπότε τι θα κάνετε τώρα? Θα βάλετε το "δικό" σας Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (δηλαδή το δικηγόρο του Δημοσίου) να "μαλώσει" την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη επειδή έκανε τη δουλειά της? Θα τρομοκρατήσετε λέει και τους δικαστές του ανωτάτου δικαστηρίου να μην ψηφίσουν ενάντια στον αντισυνταγματικό νόμο σας?. Ζήτω η ανεξάρτητη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!
 
Ο …ΨΑΡΑΣ – ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ