Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Επειδή σωτηρία από την ευθύνη δεν υπάρχει

Μπροστά στην έκπτωση του Αξιακού μας συστήματος, στην κατηφορική πορεία του Κοινωνικού κράτους, στη Διάψευση όλων των Ελπίδων και των Προσδοκιών, που καλλιέργησαν προεκλογικά και απεμπόλησαν άμα τη «καταλήψει» της εξουσίας οι κυβερνώντες την πατρίδα μας, δεν δικαιούμαστε πλέον να παρακολουθούμε τα γεγονότα ως άσχετοι θεατές.
 Αλλά Αυτουργοί στο βαθμό της ευθύνης μας να συνταιριάξουμε το βηματισμό μας με τα βήματα όλων εκείνων που αγωνίζονται:
- Ενάντια στο νέο Συντηρητισμό και στο Ψυχορράγισμα της Δημοκρατίας μας,
- Ενάντια στην δια του τρόμου Τρομοκρατία,
- Ενάντια στο πολιτικό σύστημα εκείνο που, αλλάζοντας το νόημα των λέξεων, ονομάζει Σοσιαλισμό τη Φτώχεια, την Ανεργία, την Οικονομική Εξαθλίωση, το Ξεπούλημα των Εθνικών μας Αγαθών.
 Ο Σοσιαλισμός ή έχει ανθρώπινο πρόσωπο ή απλούστατα δεν είναι Σοσιαλισμός.
- Ενάντια στους Άρχοντες εκείνους που με ένα απλό delete πρόθυμα σβήνουν τα όνειρα ενός ολόκληρου λαού για ένα καλύτερο Αύριο .
- Ενάντια στους εκπροσώπους εκείνους του λαού που μπέρδεψαν τον θεσμικό τους ρόλο και από εκπρόσωποι του λαού στο Εθνικό Κοινοβούλιο μετατράπηκαν σε εκπροσώπους του Κοινοβουλίου προς τον Ελληνικό λαό.

Και το χειρότερο και πιο επαχθές και από το χρέος που επικαλούνται, τη μεταμόρφωσή τους σε φερέφωνα του ΔΝΤ, του Γαλλογερμανικού Άξονα, της Τρόικας και των πάσης φύσεως τοκογλύφων .
ΕΜΕΊΣ οι Έλληνες «Πεθαμένοι - Ζωντανοί και Αγέννητοι» επειδή δεν έχουμε σήμερα το δικαίωμα σε αυτόν τον αγώνα να αποτύχουμε βροντοφωνάζουμε το δικό μας  Ο Χ Ι στην καταστρατήγηση των Δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού για τα οποία, πολύ αίμα και μελάνι έχει χυθεί.
Λέμε όχι πλέον σε όλους όσους στοχεύουν στο Αόρατο ΤΊΠΟΤΑ.
Ο Λαός μας γνωρίζει απόλυτα ότι οι Διοικούντες με τις πρακτικές που πρέσβευαν, υποστήριζαν και επέβαλαν, μετέτρεψαν την Εποχή μας και την Κοινωνία μας έτσι, που η νομιμότητα και η ανομία απόλυτα συμμετρικά να εναλλάσσουν τα πρόσωπά τους στην καθημερινότητά μας.
Αυτούς λοιπόν δεν τους εμπιστευόμαστε πλέον, οι όποιες δικαιολογίες , για γεγονότα - καταστάσεις - αποφάσεις, ξεθώριασαν από την ακαταλόγιστη χρήση τους και ως εκ τούτου δεν μπορεί το Παρόν να τους χαρίσει λεπτό από το Μέλλον αυτού του τόπου.
Αυτά δε τα σοβαρά και συνάμα τραγικά για τη χώρα μας γεγονότα, που συμβαίνουν στις μέρες μας, δεν μπορεί παρά να "σαστίζουν το μυαλό οποιανού κάθεται και τα συλλογίζεται ".
Τα Κυρίαρχα χαρακτηριστικά αυτών των γεγονότων τα οποία αποτελούν και την προίκα μιας πολιτικής πρακτικής στην άσκηση της εξουσίας, που ακολούθησαν οι κυβερνώντες την χώρα μας αναλυτικότατα περιγράφονται μέσα στο κείμενο του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού
 «Είδα την Τρέλλα να παίρνη τη μορφή της φρονιμάδας στα σπίτια μέσα, στους δρόμους, στις αγορές, στα πανεπιστήμια, στα παλάτια , στις καλύβες, και
 τη Στενοκεφαλιά να καμαρώνει και
την Καλοσύνη να την περιγελούν και
την Κακία να την φοβούνται και
τον Πλούτο να τον λατρεύουν.
Είδα το βρωμερό το Ψέμα και
την Αχαριστία και την Προδοσία, κι έβαλα τις φωνές.
Είδα τα Γράμματα (τ' αγιασμένα γράμματα) να μην καταφέρνουν τίποτ' άλλο στους περισσότερους παρά ν'αλλάξουν αντικείμενο στα πάθη τους, και ωστόσο να τα θρέφουν οι λόγιοι με μικρολογίες, με αγυρτείες και με τις αιώνιες έχτρητες.
Και παντού μία ταραχή, ένα στρίμωγμα, μια φασαρία, ένα κακό, μια φαγωμάρα που σαστίζουν το μυαλό οποιανού κάθεται και τα συλλογίζεται!»

Ο Άνθρωπος, ο Έλληνας, Εμείς, είμαστε η δύναμη και ο μόνος αστάθμητος παράγων που μπορεί να σταματήσει εν τη γενέσει τους, τα όποια μεγαλεπήβολα σχέδια καταστρατηγούν το δικαίωμά μας για μια Ζωή με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΚΑΙ
Η ιστορική εμπειρία έχει αποδείξει ότι τίποτα τελικά δεν μπορεί να αντισταθεί στη θέληση μιας τέτοιας πλειοψηφικής Δύναμης!
  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ-ΤΑΣΟΥΛΑ