Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

"Πλούτος" του Αριστοφάνη στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου

Το  όνειρο  των Φτωχών   
«ΠΛΟΥΤΟΣ»
Αριστοφάνη
Μια κωμωδία για  τον Πλούτο και την……..Φτώχεια     
==========================
ΚΙΑΤΟ  ( αίθουσα Δήμου )
29  Νοεμβρίου 2011
Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ  ΑΙΓΑΙΟΥ  παρουσιάζει την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος» για τα παιδιά των Σχολείων.
Το έργο έχει σαν βασικό θέμα το αιώνιο πρόβλημα φτώχειας-πλούτου και το όνειρο κάθε φτωχού να γίνει πλούσιος.Ένας φτωχός  πατέρας  ο Χρεμύλος  πάει στο Μαντείο των Δελφών για να ρωτήσει τον θεό Απόλλωνα πως θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής και τι παιδεία πρέπει να δώσει στον γιό του.Ο Θεός τον συμβουλεύει να  βγει από τον ναό και τον πρώτο που θα συναντήσει να τον πάρει στο σπίτι του.Ο Χρεμύλος έκπληκτος  διαπιστώνει ότι ο πρώτος που συναντάει είναι ένας κουρελιάρης τυφλός. Είναι ο θεός Πλούτος  και ο Δίας τον τύφλωσε για να μη βλέπει και να μη βοηθάει τους δίκαιους και τους καλούς .Ο Χρεμύλος του υπόσχεται ότι θα τον πάει στον Ασκληπιό και ότι εκεί θα ξαναβρεί το φως του. Όπως ετοιμάζονται εμφανίζεται ένα απαίσιο σκιάχτρο-η φτώχεια.Τους προειδοποιεί ότι αυτό που έχουν σκοπό να κάνουν  θα είναι η καταστροφή των ανθρώπων.

Η κωμωδία «Πλούτος» γράφτηκε σε μια εποχή που η Αθήνα βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση (μετά το τέλος του πελοποννησιακού πολέμου) και ο λαός υπέφερε από την ανέχεια και από την απληστία των κερδοσκόπων.Είναι το πιο λαϊκό και αγαπημένο  έργο του Αριστοφάνη και απηχεί τον πόθο του λαού για δικαιοσύνη και ευημερία.
Την παράσταση αυτή μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές στο  ΚΙΑΤΟ (αίθουσα Δήμου) στις  29  Νοεμβρίου 2011, κατόπιν συνεννοήσεως.
 Ώρες  παραστάσεων  : 9 π.μ., 10.45π.μ.  (πρωί) .διάρκεια  : 1.20΄
Τιμή εισιτηρίου : 5  Ευρώ .Πληροφορίες-Κρατήσεις:  Τηλ. 210/9235453 & 9229034(πρωί 9.30-12.30) τηλ. ανάγκης : 6942444118 , 6944761133
Κρατήσεις θέσεων και στο e-mail: webmaster@aegean-exodus.gr
Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση –σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου,

ΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ