Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ FULGOR

Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ του www.sfedona.gr, το οποίο βρέθηκε στο εργοστάσιο της Fulgor και μίλησε με τα μέλη του σωματείου.

Οι εργαζόμενοι στη FULGOR πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή και τη  δεύτερη 48ωρη απεργία τους με επιτυχία συμμετοχής 100% !
Βρεθήκαμε κοντά τους την Παρασκευή το πρωί δίπλα στην παραλία του Σαρωνικού .Το κρύο ήταν έντονο και είχαν ανάψει μεγάλη φωτιά για να ζεσταίνονται.
Ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Νικολόπουλος μας περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα αυτά που περνάνε σήμερα οι εργαζόμενοι της FULGOR .
Ο Όμιλος Στασινόπουλου δεν τήρησε τις υποσχέσεις του σε καμία πείπτωση απέναντι στους εργαζόμενους. Είχε δηλώσει στην συνάντηση του Εργατικού Κέντρου ότι δεν θα κάνει καμία ;απόλυση και ήδη έχει πραγματοποιήσει 60 απολύσεις! Εγγυήθηκε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα των εργαζομένων και δεν τήρησε τίποτα απολύτως από τα συμφωνηθέντα.
Επί δίμηνο μιλούσε ο Όμιλος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ με το σωματείο για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης και τελικά απέβη άκαρπη.

Μάλιστα ο όμιλος ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι θα προχωρήσει σε μονομερή μεταβολή των όρων της συλλογικής σύμβασης κάτι το οποίο οι εργαζόμενοι θεωρούν παράνομο και μας δήλωσαν ότι θα φθάσουν και στα δικαστήρια ακόμα.
Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος εκείνο που τους ανησυχεί περισσότερο είναι ότι δεν γνωρίζουν σε ποιο σημείο βρίσκεται ο πάτος του βαρελιού. Δεν γνωρίζουν δηλαδή το πλάνο της εταιρίας .
Τους είχαν υποσχεθεί ότι μετά το καλοκαίρι θα τους γνωστοποιούσαν αυτό το πλάνο αλλά για μια ακόμα φορά δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και αποκρύπτουν τις προθέσεις τους.
Και όλα αυτά βέβαια όταν οι εργαζόμενοι με την ανάληψη της νέας ιδιοκτησίας έδειξαν τον καλύτερο εαυτό τους στην εργασία τους.
Τίποτα δεν εκτίμησαν οι νέοι ιδιοκτήτες” μας λέει με δικαιολογημένο παράπονο ο πρόεδρος του σωματείου.
Για όλα αυτά οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά ένα πρωτόγνωρο καθεστώς αβεβαιότητας και αγωνίας.
Χαρακτηριστική η δήλωση εργαζόμενου μέλους του Δ.Σ του σωματείου.
Ο Όμιλος Στασινόπουλου έφυγε από την Κορινθία μέσω Σωληνουργίας με 6 θανάτους και γύρισε μέσω FULGOR με 60 απολύσεις!!”
ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Οι εργαζόμενοι της FULGOR είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους. Άλλωστε όπως τονίζουν .ο αγώνας πλέον είναι μονόδρομος.
Ζητούν όμως όπως χαρακτηριστικά μας είπε το μέλος του σωματείου Μιχάλης Καρακάσης έμπρακτη στήριξη από όλους τους εργαζόμενους του νομού μας.
Συγκεκριμένα ζητούν από τα εργατικά κέντρα Κορίνθου, Κιάτου και Λουτρακίου να κηρύξουν 24ωρη απεργία -συμπαράσταση στον αγώνα τους.
Οι πρόεδροι των τριών εργατικών κέντρων σίγουρα θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν στο αίτημα αυτό των δοκιμαζομένων από κάθε άποψη εδώ και τρία χρόνια περίπου εργαζομένων της FULGOR.
Τα αιτήματα των εργαζομένων:
Όχι άλλες απολύσεις.
  • Επαναπρόσληψη όλων απολυμένων.
  • Για την μη υπογραφή επιχειρησιακής σ.σ.ε.
  • Για την εντατικοποίηση της εργασίας.
  • Για την λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας προς αποφυγή και άλλων εργατικών ατυχημάτων.
Οφείλουμε να κάνουμε γνωστό ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης μας στο εργοστάσιο της FULGOR ζητήσαμε για λόγους δεοντολογίας να μας μιλήσουν και από την εταιρία ώστε να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη για την άποψή τους . Παρότι βρισκόταν εκεί και ο Διευθυντής και το μέλος του Δ.Σ του Ομίλου κ.Πασσάς μας δόθηκε η απάντηση ότι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε άνθρωπος στην εταιρία που θα μπορούσε να μιλήσει και να απαντήσει στα ερωτήματά μας!
Πάντως άσχετα αν πιστεύουμε την απάντηση αυτή ή όχι εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε στην διάθεση του Ομίλου Στασινόπουλου όποτε θέλει να κάνουμε μια συζήτηση και να ακουστούν και οι απόψεις τους.
Πάντως η μέθοδος των απολύσεων και σε άλλες επιχειρήσεις του κερδοφόρου Ομίλου Στασινόπουλου φαίνεται πως αποτελεί την προσφιλής τους πρακτική . Αυτό για να ενημερώσουμε τόσο τους εργαζόμενους στη FULGOR όσο και τα εργατικά κέντρα του νομού μας.
Διαβάστε το παρακάτω πρόσφατο δημοσίευμα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας(ΕΚΕ) σε τοπικά site ,
για να πληροφορείτε και τι αντίστοιχο συμβαίνει στο εργοστάσιο ΒΕΤ (πρώην ΙΖΟΛΑ) που βρίσκεται στην Εύβοια :

ΕΚΕ. Ο κερδοφόρος Όμιλος ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, προχωράει σε απολύσεις στη ΒΕΤ
Στόχος είναι η διάλυση του σωματείου της ΒΕΤ

eke 8003 460x250 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ FULGOR: Ο ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΕ 6 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΜΕ 60 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !
«Μέσα στην λαίλαπα των απολύσεων, ο κερδοφόρος Όμιλος ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, προχωράει σε απολύσεις, σε ένα από τα εργοστάσια του που τυχαίνει να είναι στην Εύβοια, ΒΕΤ , Σωληνουργεία πρώην ΙΖΟΛΑ.
Είναι γνωστό ότι στη Βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων  Σχηματαρίου, που δραστηριοποιείται κυρίως ό Όμιλος ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, είναι το Νταχάου της εργασίας και η δημιουργία Σωματείων απαγορεύεται δια ροπάλου.
Σκοπός είναι η εξόντωση του Σωματείου της ΒΕΤ και επικράτηση του εργασιακού μεσαίωνα, όπου είναι συνηθισμένοι της επιχείρησης του Όμιλου.
Οι λογικές και οι πρακτικές τέτοιου είδους αφεντικών έχουν φέρει την Πατρίδα μας σε αυτή την κατάσταση.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ – -ΔΡΑΣΗ   είναι η απάντηση στα αδιέξοδα που μας οδηγούν.»
26.10.2011
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις των εργαζομένων της FULGOR :