Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Υποβρύχια Έρευνα...

Γράφει ο Κ.Δ.Καραμπέτσος
ΧΑΙΡΕ Τρόικα οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!! Σε καθεστώς ψυχολογικής ομηρίας, βρισκόμαστε πλέον. Τα δελτία ειδήσεων παιανίζουν πένθιμα  εμβατήρια οικονομικών μέτρων και εμείς ως σύγχρονοι ψυχάκηδες, ρουφάμε τα χαράτσια και τα valium με προβλεπόμενες συνέπειες. Προσφάτως λέγαμε να έχουμε την υγειά μας, παραμύθι ήταν και πάει! Όταν η ψυχολογία είναι στα τάρταρα, η υγεία κλονίζεται εκ των έσω! Σε λίγο θα θυμίζουμε ερμαφρόδιτα  zombies που κυκλοφορούν άνευ λόγου και αιτίας. Η κοινωνική ανισότητα όλο και μεγαλώνει, τυχόν ομοιότητες με Βουλγαρία  η  Ινδία είναι συμπτωματικές και μόνο ,οι λίγοι προνομιούχοι θα ζουν το δικό τους Bollywood, οι υπόλοιποι με φουφούδες και μισθούς ξεφτίλα, θα μαζεύουν τα κομμάτια  τους, συμπληρώνοντας το παζλ της επιβίωσης. Ωραία χρόνια έρχονται! Σε όλες τις αποχρώσεις του total black…..
Nα ζήσουμε και να θυμόμαστε τους πολιτικούς που ψηφίζαμε τόσες δεκαετίες, για να εξυπηρετήσουν τα μικροσυμφέροντά μας και τώρα τους γιαουρτώνουμε [τουλάχιστον να ήταν πήλινα τα κεσεδάκια] εκ των υστέρων…πως το έλεγε ο Κ .Χατζής? Ύστερα, ύστερα μα δεν υπάρχει ύστερα…….
Ας αλλάξουμε κλίμα και να ρίξουμε μια ματιά σε μερικά όμορφα πραγματάκια  που έγιναν στην πόλη μας. Φθινοπωρινές εκδηλώσεις λοιπόν για πρώτη φορά και με αρκετό ενδιαφέρον! Να μη μονοπωλεί μόνο το καλοκαίρι τον πολιτισμό αλλά και το φθινόπωρο και ο χειμώνας.
ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ  αφιερωμένες στον Αστέρη Κοββατζή και Ρώμο Φιλλύρα έγιναν το μήνα που μας πέρασε . Η παρουσίαση έγινε από τον γνωστό δημ/φο Γιώργο Σταματόπουλο και την καθηγήτρια παν/μίου Μαρία Μαντούβαλου.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ θέλουν να εξασκήσουν μυαλό και μνήμη, το Μπριτζ είναι το κατάλληλο τεχνικό παιχνίδι, μάλιστα βοηθά και στην καταπολέμηση του Alzheimer. Ιδρύθηκε  στην πόλη μας ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΠΡΙΤΖ ΣΙΚΥΩΝΟΣ, οι εγγραφές άρχισαν με μεγάλη ανταπόκριση και τα μαθήματα γίνονται στην αίθουσα  ΚΑΠΗ ..Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα  τηλ. 6974640680 και 6945896663.
ΟΙ ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ και πάλι μαζί μας για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Κάθε Τετάρτη στις 9μ.μ στην αίθουσα της ΔΕΑΠΑΣ  προβολές επιλεγμένων ταινιών για τους σινεφίλ αλλά και για καλή παρέα .Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι ηθοποιοί δεμένοι….
BLITSCREEN  η ομάδα επιστρέφει και αναζητά νέα μέλη για κιν/φικές προτάσεις .Κάθε Κυριακή στις 8μ.μ προβολές ταινιών στην αίθουσα της ΔΕΑΠΑΣ. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι σκηνοθέτες δεμένοι….
Η ΣΙΚΥΩΝΙΑ ΣΚΗΝΗ σε συνεργασία με το δήμο Σικυωνίων και άλλους φορείς παρουσίασε στις 23/10 τις ΝΕΦΕΛΕΣ στις αποθήκες ΑΣΟ. Τα έσοδα της παράστασης [5ευρω] δόθηκαν στην οικογένεια της άτυχης μαθήτριας που τραυματίσθηκε σοβαρά στις 15/8/10 στη Παναγίτσα. Πρόκειται  για αξιέπαινη πρωτοβουλία και είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε σε ένα νέο παιδί που δοκιμάζεται τόσο σκληρά!!
ΤΗΝ ΙΔΙΑ μέρα και στον ίδιο χώρο, έγινε εκδήλωση για την καθιέρωση μιας ακόμα, παγκόσμιας ημέρας» της πράξης και σεβασμού στην ζωή και προσφοράς στον συνάνθρωπο». Ήδη έχουμε 50 παγκόσμιες ημέρες και δεν θυμόμαστε καμία…
ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ διοργάνωσης η όλη εκδήλωση ξεχείλωσε… προηγήθηκαν ομιλίες που κούρασαν το κοινό που πήγε για την παράσταση, κούρασε ακόμα και τα παιδιά που συμμετείχαν στις «Νεφέλες» αποκορύφωμα να αφαιρεθούν κάποιες σκηνές του έργου και όλα αυτά για να ακούσουμε το κάθε πολιτικό πρόσωπο να δίνει την δική του θεατρική παράσταση. Χλιαρά χειροκροτήματα συνόδευαν την κάθε ομιλία, αλλά βλέπετε μόνο από τα παλαμάκια οι πολιτικοί ταγοί αυτής της χώρας παίρνουν τη δόση τους και συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους. Με αυτά και με αυτά καταφέραμε να έχουμε ακόμα μια παγκόσμια ημέρα. Πάντως λίγος σεβασμός στο χρονοδιάγραμμα μιας εκδήλωσης δε βλάπτει. Μπορεί να μην είμαστε ελβετικά ρολόγια αλλά να μην είμαστε μονίμως ξεκούρδιστοι!!
ΜΟΝΟ τον Οκτώβριο έχουμε την παγκόσμια ημέρα των γηρατειών [1/10], των ζώων [4/10], των ταχυδρομείων [9/10], υπέρ εξάλειψης της φτώχιας [17/10], κατά της οστεοπόρωσης [20/10] και της αποταμίευσης [31/10].
ΠΕΡΙΜΕΝΩ  με αγωνία την παγκόσμια  ημέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης και για το μνημόνιο!!
ΑΚΟΜΑ  να λιώσει η καραμέλα, περί αξιοποίησης των αρχαιολογικών χώρων στο δήμο Σικυωνίων. Εδώ με το ζόρι τα διατηρούμε, υποδομές δεν υπάρχουν και για όλα φταίει η Επίδαυρος. Από τους 170 αρχαιολογικούς  χώρους στην επικράτεια, οι 110 δεν πληρούν βασικές προϋποθέσεις. Όλο σκάβουμε και δεν ξέρουμε τι να τα  κάνουμε τα αρχαία!! Φαντάζομαι, πως τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας στις ανασκαφές!! Θρίλερρρρ…
ΤΕΛΟΣ εποχής για το BISTRO, στις 22 και 23/10  αποχαιρέτησε το κοινό του με ένα live [Μέθεξη και Όραμα] και ένα party. Για 15 χρόνια ήταν σημείο αναφοράς για τους ροκάδες της περιοχής και όχι μόνο. Μας πρόσφερε μοναδικές στιγμές με live από γνωστά και άγνωστα συγκροτήματα αλλά και πολλά  events. Πέρασα και εγώ από τα decks για δύο χρόνια και οι αναμνήσεις δύσκολα ξεθωριάζουν.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΚΟΣ μια φορά την εβδομάδα θα παραδίδει μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας στο Κιάτο. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στο george@rotting-christ.com . Τον Γιώργο τον απολαύσαμε φέτος μαζί με τους Rotting Christ στην 7η R.S.K. Όσοι πιστοί προσέλθετε!
ΜΕΘΕΞΗ –Αυτές τις μέρες κυκλοφορούν το πρώτο τους demo με δικές τους συνθέσεις .Όμορφο εξώφυλλο και καλλιτεχνική  φωτογραφία, συνοδεύουν την προσπάθεια των παιδιών, όπου τη τελευταία διετία τους βρίσκει ωριμότερους με έντονη σκηνική  παρουσία  με πολλά  live εντός και εκτός Κορινθίας. Με επιρροές από τα 90’s και 00’s, με ελληνόφωνο στίχο, οι Μέθεξη εκπροσωπούν το Κιάτο με τον καλύτερο τρόπο. Περισσότερα για τη μπάντα στο facebook. Οι  Μέθεξη λόγω στρατού [2 μέλη παρουσιάζονται] θα επανέλθουν δριμύτεροι το ερχόμενο καλοκαίρι.
EXARSIS - Άξια τέκνα της metal - σκηνής. Έφθασε η στιγμή να κυκλοφορήσουν τη πρώτη τους επίσημη ηχογράφηση από label γνωστής metal δισκογραφικής εταιρείας. Οι Exarsis αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα αυτό που κάνουν και η εξέλιξη τους είναι ραγδαία. Παίζουν Thrash των 80’s και το κάνουν καλά. Έχουν δώσει ουκ ολίγα live εντός και εκτός Κορινθίας. Φοβερή ενέργεια επί σκηνής, παρασύρουν με ευκολία το κοινό τους σε headbanging. Ήδη έχουν προκαλέσει αίσθηση στην metal κοινότητα! Πληροφορίες για την μπάντα στο facebook.
ΤΟ ARTwork και των δυο εξώφυλλων ,επιμελήθηκε  ο Κώστας  Καραγκούνης [CREAIT], τη φωτογραφία επέλεξαν οι Μέθεξη.
27 – 29 ΟΚΤΩΒΡΗ ο Δήμος Σικυωνίων με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ έκανε μια σειρά εκδηλώσεων με θέατρο και μουσική στις αποθήκες Α.Σ.Ο.
ΟΣΟ για την παρέλαση οι φήμες έλεγαν ότι θα παρελάσουν οι βουλευτές του Νομού μας σε αναπηρικά αμαξίδια δίνοντας έναν συμβολικό χαρακτήρα ότι η χώρα μας πλέον ανήκει στη κατηγορία Α.Μ.Ε.Α. ( Άμεση Μετανάστευση Εβδομαδιαίες Αναχωρήσεις) θα κρατούν πλακάτ όπου θα γράφουν ΟΧΙ στις μειώσεις των βουλευτικών επιδομάτων.
ΠΕΡΑΣΤΕ μια βόλτα από τις ανακαινισμένες δημοτικές τουαλέτες! Θα ...κατουρηθείτε απ' τη χαρά σας!
ΣΥΝΕΒΗ και αυτό: ιδιοκτήτης καταστήματος στην παραλιακή ζώνη του Κιάτου ζήτησε έναντι πέντε μισθώματα, επικαλούμενος ψυχολογική ασφάλεια! Σε καλή μεριά μεγάλε!
Η Υ.Ε.  αφιερώνεται στην μνήμη του 20χρονου ΣΤΑΥΡΟΥ ΡΟΤΣΙΟΥ. Η εθελοντική του προσφορά  κάθε χρόνο στη R.S.K  ήταν απίστευτη. Ο εθελοντισμός του και η αγάπη του για την μουσική ας γίνουν σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση. ΣΤΑΥΡΟ συνέχισε να ροκάρεις εκεί ψηλά……..στους ουρανούς!!!!!