Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή του Ν. Ζαχαρόπουλου στην Περιφέρεια για το κατεστραμμένο τμήμα της Π.Ε.Ο. στο Διμηνιό

Στην επιστολή του, ο κ. Ζαχαρόπουλος αναφέρει:

"κ. Περιφερειάρχα και κ. Αντιπεριφερειάρχα σχετικά με το αναφερόμενο ζήτημα σας γνωρίζω τα παρακάτω:
Στο σημείο αυτό της οδού παρατηρούνται εκτεταμένες επιφανειακές βλάβες στο οδόστρωμα.Μεγάλο τμήμα της βόρειας πλευράς της οδού (λωρίδα προς Μελίσσι) έχει αποκολληθεί και κατακρημνιστεί προς τη θάλασσα.
Επιπλέον η διάβρωση του σταθερού υποβάθρου της οδού, η οποία είναι ορατή και επισκέψιμη μόνο μέσα απο τη θάλασσα, είναι σοβαρή και εξελίσσεται ραγδαία.
Τμήμα του τεχνικού έργου υποστήριξης-αντιστήριξης της οδού έχει καταστραφεί και κατακρημνιστεί προς τη θάλασσα.


Στο σημείο αυτό το οδόστρωμα έχει υποσκαφεί σε πλάτος 2 μέτρων και το πάχος του είναι της τάξης των 10-15 εκατοστών.
Αυτό συμβαίνει για μερικές δεκάδες μέτρα κατά μήκος της οδού με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να μένει αιωρόυμενο χωρίς να στηρίζεται πουθενά.Η διάβρωση του υποβάθρου της οδού στο σημείο αυτό συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς δεδομένου οτι οταν πνέουν βόρειοι άνεμοι( συνήθες φαινόμενο στην περιοχή) το κύμα καταπονεί ισχυρά το μέτωπο της οδού.
Επίσης η τοποθέτηση των ειδικών κώνων σήμανσης στη δεξιά οριογραμμή της οδού προς τη θάλασσα, που αποσκοπεί στην παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των οχημάτων πάνω απο το κατεστραμένο τμήμα του οδοστρώματος, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του συνολικού πλάτους των δύο λωρίδων κυκλοφορίας. Το γεγονός αυτό επίσης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η κυκλοφορία είναι αυξημένη.
Το οδόστρωμα κινδυνεύει ανα πάσα στιγμή να διαρραγεί παρασύροντας μαζί του το οποιοδήποτε διερχόμενο όχημα.
Η βλάβη αυτή της οδού χρήζει άμεσης παρέμβασης με την κατασκευή νέου τεχνικού έργου υποστύλωσης της οδού στο συγκεκριμένο σημείο πριν θρηνύσουμε θύματα. "