Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Με ξεχωριστή επιτυχία λειτουργούν τα τμήματα υποδομής και εκμάθησης σκακιού στην Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας «Αργοναύτης».

Ήδη λειτουργούν τρία τμήματα κάθε Κυριακή από τις 10 π.μ. – 4 μ.μ. στον ισόγειο χώρο επί της οδού Αγίας Μαρίνας 116 Α στο Βέλο, τον οποίο, ο δραστήριος Δήμαρχος και φίλος του αθλήματος κ. Αννίβας Παπακυριάκος, έχει παραχωρήσει στο σύλλογο.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, ο αριθμός των παιδιών μεγαλώνει από μάθημα σε μάθημα και οι ιθύνοντες του συλλόγου προσανατολίζονται να χρησιμοποιηθούν και άλλες ημέρες της εβδομάδας και πιθανότατα και άλλοι προσφερόμενοι χώροι.

Επόμενος στόχος είναι η διαμόρφωση ξεχωριστών τμημάτων στα τρία βασικά χωριά του Δήμου, Βέλο, Βραχάτι, Ζευγολατιό και φυσικά η κάλυψη των παιδιών από την Κόρινθο, όπου το ενδιαφέρον είναι έντονο λόγω της ύπαρξης παράδοσης της περιοχής στο άθλημα. Για το σκοπό αυτό, ο σύλλογος έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τη ΝΕΑ ΑΘΛΟΥΠΟΛΗ που λειτουργεί στην Κόρινθο για παραχώρηση χώρου, όπου θα διεξάγονται τα μαθήματα των παιδιών από την Κόρινθο, που θα εντάσσονται στο σωματείο.

Να σημειώσουμε ότι εγγραφές πραγματοποιούνται όλο το χρόνο, είτε στο εντευκτήριο του συλλόγου Αγ. Μαρίνας 116 Α Βέλο, κάθε Κυριακή 10π.μ. – 4 μ.μ., είτε στα τηλέφωνα 6977079007 (κ. Αντώνης Μπέλλος), 6974858312 (Μαρία Πετσετίδη), 6972552229 (Γιάννης Συμεωνίδης).

Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων – Τουρνουά

Να σας επισημάνουμε ότι το διάστημα 16 – 18 Δεκεμβρίου το Κορινθιακό σωματείο σε συνεργασία με την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, την Π.Σ. Περιστερίου και το Δήμο Βέλου Βόχας διοργανώνουν στο ξενοδοχείο «ΑΛΚΥΩΝ» το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων 2011 με τη συμμετοχή 14 ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκειά του οι νεαροί Κορίνθιοι αθλητές που ξεκίνησαν ήδη τα μαθήματά τους στο σωματείο θα πάρουν μία πρώτη γεύση επίσημων αγώνων αφού θα διεξαχθεί παράλληλα ανοιχτό τουρνουά για αθλητές 6 – 12 ετών, στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά χωρίς την έκδοση αθλητικού δελτίου.