Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλο πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων στο Δήμο μας

Πρόγραμμα οργάνωσης και φιλοξενίας Ανταλλαγής Νέων εγκρίθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο Σικυωνίων. Το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Φεβρουάριο 2012 στο δήμο μας και θα έχει διάρκεια μιας εβδομάδας ενώ θα συμμετάσχουν 54 νέοι από 9 χώρες της Ε.Ε. Οι νέοι που θα συμμετάσχουν θα εκπροσωπήσουν φορείς από την Γαλλία, Ρουμανία Ουγγαρία, Εσθονία, Πολωνία, Ιταλία, Σλοβενία, Λιθουανία και από το Δήμο Σικυωνίων.

Το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας, δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων, και 8 φορείς από 8 χώρες της Ε.Ε., ενώ φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Σικυωνίων.

Το θέμα του προγράμματος αφορά τις διαφορές και τις ομοιότητες της κουλτούρας στις χώρες τις Ευρώπης και τις ομοιότητες και διαφορές στην καθημερινή ζωή των νέων στην Ευρώπη. Οι νέοι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο στο Δήμου Σικυωνίων, θα γνωρίσουν το δήμο μας, ενώ θα περιηγηθούν και στα αρχαία μνημεία εντός νομού Κορινθίας. Σκοπός του προγράμματος είναι οι νέοι να συναντηθούν να επικοινωνήσουν να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις αντιμετωπίζοντας φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας στην Ευρώπη.

Ο Δήμος Σικυωνίων, βάζοντας στόχο την αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων για νέους, ξεκινά μια σειρά από δράσεις και σύγχρονες υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προωθήσουν ευκαιρίες και χρηματοδοτούμενα προγράμματα για τους νέους του Δήμου μας.