Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Για το θέμα υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ στο νέο φύλλο της Σικυωνίων Πολιτείας. Στο δελτίο τύπου του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

Δημόσια διαβούλευση έλαβε χώρα στο Δήμο Σικυωνίων, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με αθρόα συμμετοχή πολιτών του Δήμου μας, σχετικά με το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2011-2014, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2012.
Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης κατατέθηκαν πολλές και σημαντικές προτάσεις όπως:
Στον τομέα του υποδομών πολιτισμού:

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

· Πρόταση διαμόρφωσης των αποθηκών ΑΣΟ σε πολιτιστικό πολυκέντρο που θα περιλαμβάνει θέατρο, κινηματογράφο, φουαγιέ, εστιατόριο, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο και συνεδριακό κέντρο.
· Πρόταση για διαμόρφωση του κτιρίου Τσίλλερ σε Δημοτική Πινακοθήκη.
· Πρόταση για διαμόρφωση των πρώην Δημοτικών Σχολείων και των πρώην κοινοτικών γραφείων σε πολλά Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας σε Μουσεία, Τουριστικά Καταλύματα και Χώρους Εστίασης και Φιλοξενίας, Μεταφορά Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Κλημεντίου.
Στα περισσότερα από τα παραπάνω έχουν εκπονηθεί μελέτες κι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, οι οποίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν, για κάποια έργα μέσα στο 2012 και για κάποια άλλα το 2013.
Στον τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ:
· Πολύ σημαντική πρόταση , η οποία κατατέθηκε στη Δημόσια Διαβούλευση είναι και η ενοικίαση από το Δήμο Σικυωνίων των 1800 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης που διαθέτει σε ιδιώτες, τους οποίους και προτίθεται να βοηθήσει με τεχνογνωσία, προκειμένου να αναπτύξουν βιολογικές καλλιέργειες και λαμβάνοντας ένα μέρος από τα βιολογικά προϊόντα να διαμορφώσει ένα Κοινωνικό Βιολογικό Παντοπωλείο, που θα διαθέτει τα εν λόγω προϊόντα στους απόρους συμπολίτες μας.