Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Σημαντική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ. στο Δήμο Σικυωνίων

Στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Σικυωνίων, ενός από τους 12 Καλλικρατικούς Δήμους – Μέλη του Σ.Π.Ο.Α.Κ., πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 11:00´ το πρωΐ, η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ», με τη συμμετοχή του Προέδρου κ. Αλέξανδρου Πνευματικού, Δημάρχου Κορινθίων, των Διοικητικών Συμβούλων του Συνδέσμου κ.κ. Σταματόπουλου Σπυρίδωνος (Δημάρχου Σικυωνίων), Βανταράκη Απόστολου (Δ.Σ. Πατρέων), Γκιολή Αναστάσιου (Δ.Σ. Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης), Ζήμου Κωνσταντίνου (Δ.Σ. Κορινθίων), Κουρή – Βασιλοπού-λου Ήρας (Δ.Σ. Πατρέων), Χουσελά Ευάγγελου (Δ.Σ. Σικυωνίων), Παπαγεωργίου Σωτήρη (Δ.Σ. Αιγιαλείας), Χαλβατζή Σταμάτη (Δ.Σ. Θηβαίων).

Συμμετείχαν επίσης, ο κ. Θεοφάνης Παπαδημητρίου (Δ.Σ. Βέλου-Βόχας), εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων «ΑΛΚΥΩΝ» κ.α.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση, ήταν ο προγραμματισμός δράσεων του Σ.Π.Ο.Α.Κ. Αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να επικεντρωθεί η δράση του Δ.Σ., για την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων με κατεύθυνση, αφενός την Προστασία και αφετέρου την ορθολογική – οικονομική – πολιτιστική και τουριστική Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου.


Για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης αποφασίστηκε η συγκρότηση των πιο κάτω επιτροπών:
α) Επικοινωνίας & προβολής έργων και δράσεων
β) Οργάνωσης εκδηλώσεων πολιτιστικού – αθλητικού – τουριστικού ενδιαφέροντος.
γ) Προστασίας θαλάσσιου πλούτου & αντιμετώπισης ρυπογόνων εστιών του Κορινθιακού Κόλπου.
δ) Οργάνωσης εκπαιδευτικών σεμιναρίων για ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.

Πεποίθηση όλων μας είναι ότι το σημαντικό έργο που έχει αναλάβει και έχει δρομολο-γήσει ως σήμερα ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. πρέπει να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί με νέες δράσεις και με τη συμμετοχή όλων των συνδημοτών μας.

Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»