Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Υποβρύχια Έρευνα...



Καταρχάς συγχαρητήρια στη Νέα Δημοτική Αρχή. Ευχόμαστε τα κλασικά περί σιδερένιας κεφαλής κ.ο.κ. Εκτιμήσεις, απόψεις, σχόλια και στατιστικά θα διαβάσετε στις άλλες σελίδες της εφημερίδας της Πολιτείας Σικυωνίων.

Η Υποβρύχια Έρευνα θα κάνει ένα εκλογικό ψυχογράφημα, αναλύοντας υπογείως ότι μας απασχόλησε πριν και μετά τις εκλογές του Καλλικράτη!!! 
ΑΠΟΧΗ: περίπου 50%, ξαφνικά τρομάξαμε με το νούμερο, αλλά κάποτε θα συνέβαινε και αυτό. Όπου οι ίδιοι πολιτικοί απαξίωσαν το προϊόν τους και οι ίδιοι πελάτες (ψηφοφόροι) έπαψαν πια να ψωνίζουν υποσχέσεις, ψέματα και άθλια διαχείριση! Γέμισε ο τόπος Μαυρογιαλούρους…είδος που δεν εξαφανίζεται ποτέ!!!


ΤΑΣΟΣ ΧΩΡΕΜΗΣ: Η τελευταία παρτίδα χάθηκε μέσα από περίεργες συνταγές των Top Chef, που επέλεξαν άνοστα υλικά για να σερβίρουν στον κόσμο και να αποδείξουν ότι τα νήματα της μαγειρικής παραμένουν υπό τον έλεγχό τους! Χαιρετίσματα στην απληστία των chef!!!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ: Είχε αντίπαλο τον εαυτό του και την φθορά που κουβαλούσε από την νυν Δημοτική Αρχή. Χαμηλών τόνων και με αξιοπρεπή παρουσία, δεν κατάφερε να εμπνεύσει και να φτάσει στον στόχο του. Παρ’ όλα αυτά δείχνει ότι θα μείνει στις επάλξεις, οπότε κάποια στιγμή θα μας απασχολήσει!!!
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Η Λαϊκή Συσπείρωση θα έχει εκπρόσωπο στο Δημοτικό Συμβούλιο και δυστυχώς πέρασε στα ψιλά των Μ.Μ.Ε. Χωρίς να εκλιπαρεί την ψήφο μας και σε χαλαρούς ρυθμούς, πέτυχε τον στόχο του και περιμένουμε δράση!!!
ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Έκανε ένα απίστευτο ρεκόρ. Εξελέγη δήμαρχος, ενώ είναι ήδη σε άλλο Δήμο και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Φυσικά και το ποσοστό που πήρε, 64%, ζαλίζει πέρα από τα ρεκόρ όμως, η επικοινωνιακή πολιτική που καλλιέργησε τους τελευταίους μήνες (βιβλίο, επιλογές συνεργατών, κ.α) αλλά και η θετική αύρα που τον συνόδευε, κατάφερε να συσπειρώσει, σχεδόν απενεργοποιημένους πολίτες, και να αλλάξει η σελίδα για τα επόμενα 3 ½  χρόνια!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΟΥΛΟΥΦΑΣ: Ας πούμε και 2 λόγια για τον απερχόμενο Δήμαρχο, που τον γνωρίσαμε όταν καθιερώθηκε ο Καποδίστριας. Δεν πέρασε απαρατήρητος, προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες και μάλλον τα κατάφερε. Έγιναν έργα επί ημερών του, αλλά μπορούσε και για παραπάνω. Όπως όλοι οι προκάτοχοί του, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, έβαλε το λιθαράκι του. Και θα το κρίνει ο κόσμος το έργο του!!!
ALL-TIME CLASSIC: Κάνω ιδιαίτερη μνεία στους Τάσο Λεονάρδο, Βαγγέλη Χουσελά,  Πάνο Κωστόπουλο , Κώστα Σπανό, Θάνο Γεώργα και Σωτήρη Νικολόπουλο που παραμένουν διαχρονικές αξίες και πάντα στην πρώτη γραμμή. Θα ήταν ευχής έργον κάποια στιγμή στο πολύ μακρινό μέλλον να συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο, αξιόλογοι υποψήφιοι, και να μην σκορπάνε σε διάφορους συνδυασμούς!
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Εδώ θα την πω την αμαρτία μου! Κάποιοι Υ.Δ.Σ πήραν κάποιες εκατοντάδες σταυρούς, ενώ η εν γένει παρουσία τους, τους τελευταίους αιώνες είναι σχεδόν μηδαμινή. Δεν τους είδαμε στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης, δεν τους είδαμε στην επανάσταση του 1821, ούτε στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ούτε ακόμα για καφέ στον πεζόδρομο του Κιάτου, σε μια παρέλαση βρε αδερφέ!!! Ούτε καν σε μια εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς στα Σικυώνια!!! Μάλλον αρκεί να είσαι «καλό και τίμιο παιδί», σου εξασφαλίζει 300-500 σταυρούς, συν την ιδιότητα που κουβαλάς!!! Ειδικά το τελευταίο, αν είσαι στο δημόσιο! Για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους!
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ: Γνώριμο φαινόμενο που δυστυχώς έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια .Οι κύριοι αυτοί κουβαλώντας σταυρούς (του μαρτυρίου) άγονται και φέρονται ανάλογα με τις φιλοδοξίες και τα συμφέροντα τους . Τη μία 4ετία στηρίζουν το Πασόκ και με την ίδια ευκολία την επόμενη τη Ν.Δ με πρόσχημα το καλό του Δήμου. Τελικά η κάλπη τους απογοήτευσε, κόβοντας τους τα φτερά!
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ: Το περιβάλλον ταλαιπωρήθηκε από αφίσες, φυλλάδια, κάρτες πεταμένες παντού κ.ο.κ. Δυστυχώς οι συνδυασμοί που συμμετείχαν, δεν σεβάστηκαν την καθαριότητα της πόλης αλλά και των Δημοτικών Διαμερισμάτων. Σκορπισμένες φάτσες υποψηφίων με πλαστικό χαμόγελο να υπόσχονται άμεση λύση στην ανακύκλωση που έπαψε πια να εφαρμόζεται. Ειρωνεία!!!
BLOGS & Μ.Μ.Ε: Σχεδόν κάθε συνδυασμός είχε την στήριξη από κάποια εφημερίδα, άλλοτε διακριτικά, άλλοτε όχι. Ξέφυγαν και κάποια λιβελογραφήματα, αλλά ποιος δίνει σημασία σε πληρωμένες καταχωρίσεις με ψευδώνυμα. Τα blogs κράτησαν κάποιες ισορροπίες και είχαν το πλεονέκτημα της άμεσης πληροφόρησης, όπου με ένα κλικ το βράδυ των εκλογών είχες πλήρη εικόνα των αποτελεσμάτων. Χωρίς να ευλογάω τα γένια μου (που έχω άλλωστε) η εφημερίδα μας αλλά και η Σικυωνία, με την οποία έχω την τιμή να συνεργάζομαι, έδωσαν ίση προβολή σε όλους τους συνδυασμούς!
ΓΚΑΛΟΠ: Άρχισαν πρώτα τα μυστικά γκάλοπ του ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα πάρει το χρίσμα. Μας ταλαιπώρησε λίγο όλο αυτό το story, μέχρι που διαδόθηκε το αποτέλεσμα από στόμα σε στόμα.   
Εμφανίζεται το γκάλοπ της Σικυωνίας και αρχίζουν τα πρώτα σενάρια. Ακολούθησαν και άλλα γκάλοπ. Όλα έδειχναν Σταματόπουλο στον Β’ γύρο. Και τα φίδια έζωναν αυτούς που αμφισβητούσαν τις μετρήσεις! Τα αποτελέσματα τα ξέρετε!!!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ: Η αλήθεια είναι ότι διαβάσαμε πολλά, αλλά καλό    
είναι να κρατάμε μικρό καλαθάκι, πλαστικό, ψάθινο, δεν έχει σημασία. Κάπου το          όραμα των υποψηφίων ξεφεύγει, το καταλαβαίνω, αλλά δεν θέλω να πετάω στα σύννεφα για ένα μήνα και να σέρνομαι τα υπόλοιπα χρόνια. Ένα νοικοκύρεμα θέλει ο Δήμος και μάλιστα και με την συνδρομή μας. Αν παρκάρουμε παράνομα, αν δεν προσέξουμε την καθαριότητα και την αισθητική της πόλης που ζούμε, μην τα περιμένουμε όλα από τον Καλλικράτη.
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: Ωραίοι είναι! Έσκασαν μύτη, παραμονές εκλογών με 2                                   μπροσούρες με θέμα «Φενεάτικες Αμαρτίες» και έθεσαν σε δίλημμα τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, από ότι μαθαίνω, δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, είναι πολύ κλειστό club, όπου μετά από αυτή την πολιτική πράξη (πασοκικά σύνδρομα) θα ανασυγκροτηθεί σε «Άνευρους Πολίτες»).
ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ: Όλα κύλησαν ομαλά, η φανατίλα έχει ξεθυμάνει εδώ και χρόνια και ο πολίτης συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική περίοδο. Η αγορά της πόλης ζωντάνεψε, κερδισμένα τα καφέ με σύμμαχο τον ήλιο, δεν υπήρξαν αντεγκλήσεις, οι ομιλίες των υποψηφίων είχαν παλμό και συμμετοχή, χωρίς παρατράγουδα. Πολλοί γνωστοί μας συμμετείχαν σαν υποψήφιοι, όπου τους τιμήσαμε ή τους μαυρίσαμε. Σε γενικές γραμμές το κλίμα ήταν καλό και ειδικότερα την εβδομάδα του 2ου γύρου, όπου οι μπροσούρες και οι υποτιθέμενες συμμαχίες έδιναν τροφή για σχόλια. Καλά ήταν!!!
ΚΑΙ τώρα αγαπητοί μου τα κεφάλια μέσα, ο Καλλικράτης παραμένει γνωστός-άγνωστος και κάθε νέα αρχή χρειάζεται την συνδρομή όλων μας, σαν φανεροί ενεργοί πολίτες, όχι με φυλλάδια αλλά με πράξεις και χωρίς κομματικές παρωπίδες. Αυτά μας έφαγαν…