Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!! ΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

ΡΗΣΗ
«…..Τη λύπη του για τον αιφνίδιο θάνατο του Τομάζο Πάντοα Σιόπα εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας πωςΣε αυτήν την προσπάθεια υπήρξε πραγματικός Έλληνας”.

ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Σαν Έλληνας πάντα θεωρώ ότι αυτό που μας χωρίζει από άλλους λαούς είναι το φιλότιμο. Δηλαδή το αίσθημα δικαίου που νοιώθουμε ότι είναι υπεράνω, από οτιδήποτε άλλο στην ζωή μας. Το να μην δώσουμε το δικαίωμα σε οποιονδήποτε συνάνθρωπο μας, είτε με την συμπεριφορά μας, είτε με τις πράξεις μας, να θίξει την Τιμή μας. Είναι το αυτό που έλεγε ο Αριστοτέλης “φυσικό” δίκαιο. Το κοινό δίκαιο που πάει πέρα από το θετικό δίκαιο (νομοθεσία). Το δίκαιο αυτό, λοιπόν, ως αιτία και σκοπός ζωής, φτάνει μέχρι την απεμπόληση του ίδιου μας του “Εγώ” στο “Εμείς”. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, θυμηθείτε την στάση των Ελλήνων Ιατρών χωρίς σύνορα, στον πόλεμο της Σερβίας, ή την Στάση των ίδιων των Ελλήνων (όχι της Κυβέρνησης), κατά του άδικου αυτού πολέμου, κόντρα στα ίδια τα “συμφέροντα” της χώρας (ΝΑΤΟ, ΟΑΣΕ) που πχ για τους Γερμανούς υπερίσχυσαν. Τώρα πώς ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως ο κ.Τομάζο Πάντοα Σιόπα, υπήρξε πραγματικός Έλληνας, πραγματικά δεν το κατανοώ.


ΡΗΣΗ
«…….ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» τόνισε με έμφαση ο κ.Πάγκαλος.

ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Κύριε Πάγκαλε,(και σεις οι άλλοι του «σιναφιού»), το εμείς ,το εσείς και οι δικοί σας, ο παλαιοκομματισμός φρόντισε να το διαχωρίσει από πολύ νωρίς διαμορφώνοντας δύο κατηγορίες πολιτών: τον πολίτη α’ κατηγορίας (γνωστό και ως κομματόσκυλο) που λάμβανε κάθε είδους ανταλλακτικά οφέλη για της υπηρεσίες του στο καθεστώς και τη μεγάλη μάζα των υπολοίπων πολιτών που ήταν πάντα πολίτες β’ κατηγορίας. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν μετέχουν της «συλλογικής» ευθύνης. Άρα δεν τίθεται θέμα συλλογικής ευθύνης αλλά θέμα πολιτικής ευθύνης που βαραίνει εσάς, τους συναδέρφους σας  και τους μηχανισμούς στήριξης του παλαιοκομματισμού. Όσο για τις διαρθρωτικές αλλαγές, ποιος αρνήθηκε την αναγκαιότητα της εξυγίανσης παρά οι ίδιοι οι συνδικαλιστές του παλαιοκομματισμού και οι ευνοούμενοί του; Σίγουρα δεν την αρνήθηκε ο μέσος δημόσιος υπάλληλος που έβλεπε τη διαφθορά και την ανικανότητα να πνίγουν τις δημιουργικές του δυνάμεις και να επιχειρούν να τον απορροφήσουν κάθε μέρα. Καλά ήταν όσο κράτησε αλλά το τέχνασμα της συλλογικής ευθύνης δεν πιάνει πια. Η ευθύνη είναι πολιτική. Αποκλειστικά. Η ευθύνη είναι του συστήματος και των μηχανισμών στήριξης του, έστω και αν αυτό αριθμεί το ένα εκατομμύριο Έλληνες. Υπάρχουν άλλοι 9 εκατομμύρια Έλληνες ξέρετε με μικρή ή καμία συμμετοχή στη διαφθορά του συστήματος. Αυτά για τον διεφθαρμένο ελληνικό λαό να τα πείτε στους Ευρωπαίους που πιάνουν τόπο.

ΡΗΣΗ
«…….Είμαστε μια Κοινοβουλευτική ομάδα που γράφει ιστορία. Η χώρα βγαίνει από τον βούρκο. Ουδείς είναι λάτρης της διαδικασίας του επείγοντος αλλά είμαστε σε πόλεμο» τόνισε στην ομιλία του προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Λέει πολλές αλήθειες, ο κ. Παπανδρέου. Γιατί όντως γράφουν ιστορία. Είναι η πρώτη σοσιαλιστική κυβέρνηση που έχει εξαπολύσει σε τέτοιο βαθμό τα όργανα καταστολής. Είναι η πρώτη σοσιαλιστική κυβέρνηση που κηρύσσει πόλεμο κατά του λαού που κυβερνάει. Είναι η πρώτη κυβέρνηση που παραδίδει την έστω και προσχηματική εθνική κυριαρχία. Είναι η πρώτη σοσιαλιστική κυβέρνηση που εφαρμόζει τα σκληρότερα καπιταλιστικά όργανα βασανιστηρίων στους πολίτες της. Είναι η πρώτη κυβέρνηση που τιμωρεί σε τέτοιο βαθμό τους Έλληνες για εγκλήματα που ποτέ τους δεν έκαναν, για εγκλήματα που το ίδιο το σύστημα επιτέλεσε για να τα φορτώσει στους πολίτες. Μας έκαναν όλα αυτά … και μας ζητούν λεφτά και από πάνω για τη χάρη που μας κάνανε. «Δια βίου εισφορά στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα».

ΡΗΣΗ
«…..στις 26 Δεκεμβρίου στο ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος !!!!!! (και όμως έτσι μάθαμε), θα γίνει η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Δήμου Σικυωνίων….»

ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Αν ο ναός επιλέχθηκε ως χώρος από τον οποίο η «χάρις του Θεού» θα είναι αυτή που θα δώσει τις λύσεις που «ευαγγελίστηκε» ο Συνδυασμός του κ. Δημάρχου τότε δικαίως η πρώτη καινοτομία. (Εφόσον βέβαια έτσι πιστεύουν). Αν όμως υπάρχουν άλλοι λόγοι, φρονώ πως η επιλογή είναι λάθος έως και ατόπημα. Όμως επειδή υπάρχουν και άλλα που πρέπει να γνωρίζουμε, ρωτάμε: ζήτησε άραγε ο κ. Δήμαρχος, από τους απερχόμενους Δημάρχους , να του προσκομίσουν - για την καλύτερη ενημέρωση της επόμενης δημοτικής αρχής-, οικονομικά στοιχεία όπως  (ανεξόφλητες δαπάνες προμηθευτών, λογαριασμών έργων, οφειλόμενες αμοιβές προσωπικού, χρηματικό υπόλοιπο κ.λπ.), στοιχεία για το προσωπικό που υπηρετεί, καθώς και το στόλο των οχημάτων(μεταφορικά μέσα, απορριμματοφόρα, μηχανήματα έργων), λοιπά περιουσιακά στοιχεία(πίνακες, δώρα). Εννοείται πως όσο λιγότερα στοιχεία δημοσιοποιούν οι δήμοι, τόσο αφήνουν περιθώρια, άπλετο χώρο για υποθέσεις περί τεράστιων χρεών, υποθέσεις για τις οποίες πολύ σύντομα μόνο η διάδοχη δημοτική αρχή θα μπορεί να εκφέρει άποψη. Ή αλλιώς, αν τώρα οι δήμαρχοι δε δηλώσουν τι αφήνουν, ακόμη και ανακοινώνοντας τι στοιχεία έστειλαν, τότε οι επόμενοι θα μπορούν να τα παρουσιάσουν κυριολεκτικά κατά το δοκούν. Δεν υποστηρίζουμε ότι θα πουν πως παρέλαβαν «καμμένη γη», αλλά και να το πουν, ποιος θα έχει τη δυνατότητα να τους διαψεύσει; Οπότε, από τώρα ας γίνουν οι καλοί λογαριασμοί, όσο άσχημα κι αν είναι τα οικονομικά δεδομένα.

ΡΗΣΗ
«Ποιος διαφωνεί ότι το εργατικό κόστος αποτελεί πρόβλημα για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας;», ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου

ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Ο «σοσιαλιστής» υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο Μέγας Χαρτοφύλαξ της τρόικας ονόματι Παπακωνσταντίνου, εμφανίστηκε  στο «Mega» όπου και έθεσε τους εργαζόμενους ενώπιον των ευθυνών τους. Σημειώστε: Κατά του «εργατικού κόστους», πρώτος επιτέθηκε ο υπουργός. Ο ΣΕΒ ακολούθησε. Παίρνουμε τώρα, φράση - φράση τη μνημειώδη δήλωση του Μ. Χρυσοχοΐδη στην οποία προέβη ο υπουργός Ανάπτυξης μόλις παρέλαβε ανά χείρας τα αιτήματα του ΣΕΒ, στα γραφεία του οποίου κλήθηκε εσπευσμένως και - ως γνήσιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης των «αντιεξουσιαστών» έσπευσε ασμένως: «(Οι βιομήχανοι) με ενημέρωσαν και μου παρέδωσαν την πολύ χρήσιμη μελέτη τους»!
Κατά τον κύριο υπουργό, λοιπόν, «πολύ χρήσιμη μελέτη» η απαίτηση των βιομηχάνων για νέα μείωση των μισθών κατά τουλάχιστον 10% στον ιδιωτικό τομέα...
«Τους συγχαίρω για την πρωτοβουλία»!
Αξιοι ...συγχαρητηρίων, λοιπόν, κατά τον κύριο υπουργό, οι βιομήχανοι, επειδή ζητούν μέχρι και την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, με απλήρωτες τις υπερωρίες...

«Είναι πράξη ευθύνης και σημαντική συνεισφορά στην προσπάθειά μας (...)»!
«Πράξη ευθύνης», λοιπόν, κατά τον κύριο υπουργό, ότι οι βιομήχανοι απαιτούν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, νέες απαλλαγές στις εργοδοτικές εισφορές, την πλήρη ασυδοσία στις τιμές μέσω της κατάργησης ακόμα και της τυπικής υποχρέωσης να ενημερώνουν για τις αυξήσεις που επιβάλλουν στις τιμές των προϊόντων!
Κατόπιν όλων αυτών, ο «σοσιαλιστής» υπουργός διαβεβαίωσε:
«Γυρίζουμε σελίδα γράφοντας ένα νέο αναπτυξιακό αφήγημα για τη χώρα (...)».

Ο …ΨΑΡΑΣ – ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ  ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ