Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει», συμπολίτες, για να εμποδίσουμε την «επέλαση» των σκουπιδιών στην περιοχή μας

28 Σεπτέμβρη το Δημοτικό Συμβούλιο «γνωμοδοτεί αρνητικά για την μελέτη Επικαιροποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου…» στέλνοντας την απόφαση στον Περιφερειάρχη, χωρίς να αποφασίσει όμως καμία δυναμική διεκδίκηση
13 Οκτώβρη, και ενώ καμία απάντηση δεν έχουμε από την Περιφέρεια, ο Σύλλογος Σικυωνίων Πολιτών, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, συγκεντρώνει στο Εργατικό Κέντρο Κιάτου έντεκα κοινωνικούς φορείς , εκπροσώπους του Δήμου, τους υποψήφιους συνδυασμών για τον δήμο μας, να δούμε πως θα αντιδράσουμε. Από την συζήτηση προέκυψε ένα ψήφισμα, με το οποίο η τοπική κοινωνία δηλώνει ότι «υιοθετούμε και στηρίζουμε ενεργά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων» και καλούμε όλους τους υποψήφιους αυτοδιοικητικούς να πάρουν θέση

Τις τελευταίες μέρες του Νοέμβρη κι ενώ από την Περιφέρεια «φωνή καμιά» λες και για τον Περιφερειάρχη δεν υπάρχει καμιά τοπική κοινωνία και καμιά δημοτική Αρχή που έχει λόγο και άποψη για τα όσα σχεδιάζονται εις βάρος της , ακούμε ότι ο κ. Χατζημιχάλης «μάλλον θα το κλείσει το θέμα του ΠΕΣΔΑ ως έχει», μη λαμβάνοντας υπόψη του την αντίθετη γνώμη των πολιτών του Δήμου Σικυωνίων για την οικολογική επιβάρυνση της περιοχής, κάτι που προφανώς δεν είναι ίσως πολιτικά ηθικό για έναν υπό αποχώρηση Περιφερειάρχη, είναι όμως ευλόγως «βολικό» για τον νεοεκλεγέντα κ. Τατούλη που δεν θα «χρεωθεί» μια τέτοια απαράδεκτη για μας απόφαση.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες και επειδή δεν εννοούμε να «πέφτουμε αμαχητί» προχθές, 30 Νοέμβρη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία και άλλων εκπροσώπων φορέων του δήμου, ξαναβάλαμε το θέμα της πίεσης προς τον Περιφερειάρχη για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προτείνοντας να συγκροτηθεί μια επιτροπή από εκπροσώπους της σημερινής και της νέας Δημοτικής Αρχής, όπως και τους αιρετούς Περιφερειακούς Συμβούλους της Κορινθίας που θα συζητήσει το θέμα με τον Περιφερειάρχη σε συνάντηση μαζί του. Η πρόταση έγινε δεκτή από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο (ακούστηκε μάλιστα και πρόταση να κληθεί εδώ ο κ. Χατζημιχάλης για να μας ενημερώσει) και ανέλαβε ο Δήμαρχος κ. Τσουλούφας να στείλει έγγραφο στον Περιφερειάρχη και ο κ. Παπαγγελόπουλος να διαμεσολαβήσει για την ακρόαση όσο πιο σύντομα γίνεται.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να ματαιώσουμε τα επώδυνα για την περιοχή μας σχέδια για την διαχείριση των απορριμμάτων. Τουλάχιστον μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα το αφήσουμε, αλλά θα το παλέψουμε μέχρι τέλους όλοι μαζί, η Δημοτική Αρχή και οι πολίτες, γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν είναι τελεσίδικο, και όλα μπορούν να ανατραπούν αν δεν έχουν τη κοινωνική συναίνεση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ