Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

 
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

«…Μην τα βάζετε λοιπόν με τον γιατρό. Μερικές φορές ο γιατρός σας δίνει ένα φάρμακο που δεν σας αρέσει αλλά ακόμα και αν δεν σας αρέσει ο γιατρός είναι εκεί για να σας βοηθήσει…». Αυτά είπε ο κ. Στρος Καν στην Βουλή προχθές με τον αέρα του ανθύπατου που ήρθε στην αποικία και δίπλα του η τραγική φιγούρα του (υποτιθέμενου) πρωθυπουργού να χαμογελάει δουλικά και να κάνει κομπλιμέντα στον «φίλο και σοσιαλιστή Ντομινίκ». Το γεγονός ότι θυμίζουν τον δικτάτορα Παπαδόπουλο και την Ελλάδα στο γύψο είναι τυχαίο άραγε;

Και μετά τον πιο άδικο και κατάφωρα ταξικό προϋπολογισμό που προωθείτε να ψηφιστεί με τάχιστες διαδικασίες ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα. Τέτοιο χριστουγεννιάτικο δώρο δύσκολα θα περίμεναν ο ΣΕΒ και οι «φίλοι» Δασκαλόπουλος, Μίχαλος και λοιποί. Γιατί το νομοσχέδιο που προωθείτε με επιταγή της Τρόικας, να ψηφιστεί από την Βουλή είναι ένας τεράστιος μποναμάς προς την εργοδοσία.

Οι αλλαγές που προβλέπονται συνοπτικά είναι:

- θεσμοθετείται η Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Ε.Ε.Σ.Σ.Ε. με δυνατότητες να αποκλίνει από τις κλαδικές συμβάσεις. Η μείωση των μισθών που υπολογίζεται ότι θα υπάρξει είναι 20% τουλάχιστον!!!

- Μια επιχείρηση που μπαίνει στον νόμο μπορεί να κάνει απολύσεις παρά το γεγονός ότι ο λόγος θεσμοθέτησης των Ε.Ε.Σ.Σ.Ε. είναι να μην γίνονται απολύσεις. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση μας δουλεύει!!

- Η Ε.Ε.Σ.Σ.Ε. προτάσσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ενοικίαση εργαζομένων κλπ. Χαρακτηριστικά αυξάνει τον χρόνο που ένας εργαζόμενος μπορεί να «ενοικιάζεται» στον ίδιο εργοδότη από 18 μήνες σε 36, αυξάνει το χρόνο που ο εργοδότης μπορεί να κρατάει σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους από 6 σε 9 μήνες, μειώνει την αμοιβή των υπερωριακά εργαζόμενων με μερική απασχόληση, αυξάνει την δοκιμαστική περίοδο σε 12 μήνες, μειώνει την αποζημίωση κλπ.

- Διαλύει τον ΟΜΕΔ (οργανισμό μεσολάβησης & διαιτησίας) και τον μετατρέπει σε υπηρέτη των επιχειρήσεων.

Είναι φανερό ότι έχουμε μπει σε ένα τούνελ με αβέβαιο μέλλον και για μας και για τα παιδιά μας. Είναι φανερό επίσης ότι οι εργαζόμενοι μαζί με τους ανέργους του μικροεπαγγελματίες τους συνταξιούχους την νεολαία είναι τα θύματα μιας πολιτικής που στόχο έχει να πληρώσουν την κρίση οι μη έχοντες και να μην πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες. Και το ερώτημα που μπαίνει είναι: Θα τους ανατρέψουμε; Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα; Λέμε ξεκάθαρα: Ναι. Πρέπει όμως να πολλαπλασιαστούν οι μικροί και μεγάλοι αγώνες. Αλλά και να συντονιστούν, να ενωθούν για να γεννηθεί μια νέα ελπίδα. Τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος πέρα από τη θανατηφόρα θηλιά του χρέους και του μνημονίου, πέρα από την υποταγή στις «αγορές», το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη. Λένε ψέματα. Υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα και είναι αυτός της αμφισβήτησης κάθε πολιτικής που πνίγει και εξαθλιώνει το λαό. Είναι ο δρόμος της οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Πρέπει να αρνηθούμε να πληρώσουμε την κρίση τους γιατί δεν την δημιουργήσαμε εμείς αλλά οι κυβερνήσεις, οι πολυεθνικές, οι πολιτικές τους. Να αρνηθούμε να πεθάνουμε για τη σωτηρία της ευρωζώνης. Για να σταθούμε στα πόδια μας, για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας οι εργαζόμενοι, ο λαός, η χώρα, πρέπει να διώξουμε την τρόικα και την αντιπροσωπεία της που λέγεται κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να γίνει με τον παρατεταμένο πολιτικό και κοινωνικό αγώνα, με τη συνάντηση όλων των αντιστάσεων, με την ευρύτερη δυνατή οργάνωση και ενότητα του λαού. Με ένα μεγάλο ξεσηκωμό που θα σαρώσει το καθεστώς της χρεοκοπίας.

Σήμερα που θα είχαμε ανάγκη μια ΓΣΕΕ να οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων, να στηρίζει τα σωματεία και τις καθημερινές μάχες, να είναι το στρατηγείο της αντίστασης, αντιμετωπίζουμε την τραγική και προκλητική εικόνα του Παναγόπουλου και ενός συνδικαλισμού κομμένου και ραμμένου στα μέτρα του ΔΝΤ και του ΣΕΒ. Δεν πάει άλλο με αυτούς που δυσφημούν κάθε έννοια συνδικαλισμού και εργατικού κινήματος. Θέλουμε ΓΣΕΕ εργατών και όχι των τροϊκανών και των εργοδοτών.

Δεν είμαστε μόνοι μας. Βλέπουμε τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Στην Αγγλία οι νέοι εξεγέρθηκαν. Στην Ιταλία το ίδιο. Στη Γαλλία το ασφαλιστικό ψηφίστηκε με όλη την κοινωνία εναντίον του. Στην Ιρλανδία η κυβέρνηση είναι σε κρίση επειδή ακολουθεί το δρόμο του Παπανδρέου. Τι έχουν να πουν μπροστά στην κατάρρευση της Ιρλανδίας με τον ελάχιστο δημόσιο τομέα, όλοι αυτοί που λέγανε ότι φταίει για την κρίση το «μεγάλο δημόσιο»; Τι έχουν να πουν μπροστά στον κλειστό πύργο του Άιφελ και τον κατειλημμένο πύργο της Πίζας αυτοί που κατηγορούσαν τους εργαζόμενους της Ελλάδας ότι δυσφημούν τη χώρα με την κινητοποίηση στην Ακρόπολη; Τι λένε αυτοί που μάλωναν τους «ταραξίες» νέους της Ελλάδας, τώρα που η «ήσυχη» αγγλική νεολαία εισβάλει στα υπουργεία;

Στις 15 Δεκέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε. Όλοι μαζί! Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, μαθητές, φοιτητές. Δηλώνουμε δυναμικό “παρών”. Μας φοβούνται όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Να βουλιάξουμε όλες τις πόλεις με μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις. Να σπάσουμε το φόβο και την υποταγή. Να αμφισβητήσουμε το μονόδρομο της χρεοκοπίας και της εξαθλίωσης. Για μια ζωή με δικαιώματα, επιλογές, αξιοπρέπεια και προοπτική. Για εμάς και τα παιδιά μας, για το μέλλον του λαού και της χώρας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
http://enantiastametra.wordpress.com enantiastametrakor@gmail.com
Μπορείτε να βρείτε την επιτροπή επίσης και στα τηλέφωνα:
6977 137090, 6978 690644