Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ FULGOR ΚΑΙ KERAFINA

Η ΓΣ της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας εκφράζει την αλληλεγγύη όλων των καθηγητών στους απολυμένους του εργοστασίου ΚΕΡΑΦΙΝΑ, οι οποίοι έχουν μείνει άνεργοι σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Καταγγέλλει και την ιδιοκτησία της ΦΟΥΛΓΚΟΡ που επιχειρεί να πετάξει στην ανεργία 330 εργαζόμενους. Και μάλιστα ενώ ακούγεται όλο και πιο πολύ ότι έχει βρεθεί νέος αγοραστής -ή μάλλον ακριβώς γι αυτό. Γιατί σκοπός του κλεισίματος του εργοστασίου είναι η επαναλειτουργία του με λιγότερους εργάτες, με περιορισμένα εργασιακά–ασφαλιστικά δικαιώματα και μειωμένες αποδοχές, αξιοποιώντας έτσι τη νέα νομοθεσία.

Η υπόθεση των απολύσεων μας αφορά όλους.

Δυστυχώς, η οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με τη νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική, που εφαρμόζεται από τις τελευταίες κυβερνήσεις, επιτρέπει στους εργοδότες να προβαίνουν σε μαζικές απολύσεις, οδηγώντας έτσι τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο.

Οι εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και απολυμένους της ΚΕΡΑΦΙΝΑ και τους εργαζομένους της ΦΟΥΛΓΚΟΡ και απαιτούμε:

- Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί - Θέσεις εργασίας για όλους.
- Άρση των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης τώρα.
- Όχι στο ξεθεμελίωμα του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.
- Να πάρουν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και το μνημόνιο.
- Να μην πληρώσει ο λαός την κρίση που δεν την δημιούργησε.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ