Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

H ΑΛΛΑΓΗ ΗΡΘΕ – ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Πρόσφατα στις εκλογές για την ανάδειξη Δημοτικής Αρχής έπεσαν κάποια βιλαέτια ένθεν και ένθεν του πολιτικού κατεστημένου του Δήμου μας.
Αλήθεια ποιος θα το πίστευε ότι θα ερχόταν ένας άγνωστος στην πόλη μας, αλλά πολύ γνωστός στο Δήμο του και θα έστελνε στα σπίτια τους όλους αυτούς τους παράγοντες που ετσιθελικά αυτοονομαζόντουσαν Σωτήρες της πόλης διεκδικώντας κάθε φορά την Ηγεσία του Δήμου και για ποιο άραγε λόγο; Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
Αυτοί που πίστευαν για αυτή την πολύ μεγάλη αλλαγή στην αρχή είμαστε λίγοι αλλά με την πάροδο του χρόνου έγινε λαοθάλασσα και έπνιξε στο διάβα της κάθε τι αναχρονιστικό κάθε τι αποτυχημένο. Κάθε παλαιοκομματική νοοτροπία και έστειλε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας όλους αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο λημένονταν αυτό το Δήμο.
Ήρθε ένας «Βλάχος» ή ένας «ορεινός» κατά άλλους, να δώσει ελπίδα σε εμάς τους πεδινούς, να εκφράσει ένα μεγάλο θέλω του 64,11% του κόσμου για αλλαγή Ρότας, για κάτι Νέο.
Αλλά ποιο είναι αυτό το νέο ;

Πιστεύω ότι δεν είναι ένα και δυο στραβά αλλά πολλά και μεγάλα συγχρόνως .
Ξεκινώντας να απαριθμήσω αυτά που κατά την γνώμη μου ζητά το σύνολο των κατοίκων αυτού του Νέου Δήμου είναι..
Α) Η καθημερινότητα , μια λέξη που συμπυκνώνει μέσα της ένα σωρό μικρά ή μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δημότης, από την εξυπηρέτηση των αναγκών του μέχρι τον τρόπο λειτουργίας του στον επαγγελματικό , τον εργασιακό χώρο του κ.λ.π.
Β) Η καθαριότητα που είναι εκ των ουκ άνευ απαίτηση κάθε πολίτη και η οποία κατά την γνώμη μου δύναται να λυθεί τάχιστα αρκεί να κάνουμε όλοι το καθήκον μας είτε αυτοί είναι οι υπεύθυνοι του Δήμου είτε εργαζόμενοι στο Δήμο για την καθαριότητα,(αρκεί να μην δουλεύουν 5-5,5 ώρες την ημέρα καθώς και εμείς οι ίδιοι οι πολίτες.
Γ) Η ανάπτυξη αυτού του Δήμου.
Πολλοί από τους πολιτικούς αλλά και αυτοδιοικητικούς παράγοντες σε όλη την Ελλάδα εκστομίζουν την λέξη ανάπτυξη χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει ανάπτυξη και πως αυτή επιτυγχάνεται. Η ανάπτυξη επιτυγχάνεται πρώτα από όλα αν οι Δημοτικοί άρχοντες έχουν όραμα και θέληση να αγωνιστούν γι’ αυτά τα οράματα .
Βασικές αρχές ανάπτυξης είναι ένα σχέδιο πόλης που θα έχει ορίζοντα τουλάχιστον ένα αιώνα , δρόμοι και υποδομές . Επόμενα στάδια ανάπτυξης είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχει ο Δήμος μας(Αρχαίο Θέατρο , παραλία , χειμερινός τουρισμός, πιστοποίηση καλλιεργειών κ.λ.π.)
Γνωρίζω ότι αυτά δεν γίνονται από την μια στιγμή στην άλλη αλλά χρειάζεται να ξεκινήσουμε με ζήλο, αρκεί να ξεκινήσουν και τότε οι νεότερες γενιές θα μας ευγνωμονούν.
Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στο νέο μας Δήμαρχο γνωστού όντως ότι είναι και το αντικείμενο των σπουδών του αλλά και το αντικείμενο του επαγγέλματος του .
Δ) Θα πρέπει επιτέλους αυτοί οι πολίτες να πιούν καθαρό νερό και όχι να το δίνουμε δεξιά και αριστερά να το εκμεταλλεύονται και να το χαίρονται άλλοι και όχι οι Δημότες.
Αυτά σε γενικές γραμμές ήθελα να απαριθμήσω και να μην υπεισέλθω σε μεγαλύτερες και πιο εξειδικευμένες αναλύσεις.
Τέλος κλείνοντας αυτό το άρθρο θέλω να υπενθυμίσω στην νέα Δημοτική αρχή ότι είναι απαίτηση όλου των πολιτών η Διαφάνεια και μόνο Διαφάνεια, Διαφάνεια παντού.
Πιστεύω ότι εφ΄ όσων η Δημοτική αρχή θα διέπεται από τέτοιες αρχές εύλογο είναι και οι Δημότες να δώσουν πίστωση χρόνου και μάλιστα κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που καλείται ο Νέος Καλλικρατικός Δήμος να λειτουργήσει.

Ζολώτας Δημήτρης