Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

"Έτσι είναι αφού έτσι νομίζω"!!!!

"Έτσι είναι αφού έτσι νομίζω"!!!!Αυτά είπε και έτσι έπραξε ο κ. Περιφερειάρχης, 20 μέρες πριν παραδώσει τη διοίκηση της Περιφέρειας στον 1ο αιρετό αντικαταστάτη του. Αλήθεια, κύριε Περιφερειάρχη, τόση σημασία δίνετε στη βούληση των τοπικών κοινωνιών? Αλήθεια η πλήρης απαξίωση τόσων φορέων κοσμεί θεσμικά αξιώματα όπως και το δικό σας? Αλήθεια η «στάση» σας απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα σχετικά του ψηφίσματα (ομόφωνα), συνάδει με το ύφος και το ήθος του θεσμού στον οποίο και σας διόρισαν για να υπηρετήσετε και να διαχειριστείτε τα προβλήματα των δημοτών- πολιτών?

Βέβαια για να αποδώσουμε και τα «του Καίσαρος τω Καίσαρι», και οι αιρετοί μας αυτοδιοικητικοί, έκαναν ότι ήταν δυνατόν, προκειμένου να διευκολύνουν τις προειλημμένες αποφάσεις σας, τηρώντας τη στάση που τήρησαν. Είναι αδιαμφισβήτητο πως «για να κάνεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αβγά» και αυτό έχει το κόστος του.

Όμως πέρα και έξω από τις αποφάσεις (σας) και τα σχέδια (σας) της εξουσίας, ο κόσμος έχει πολλά σοφά πει και πράξει. Στο κάτω- κάτω το να γίνει ο τόπος του «χαβούζα» δε θα το δεχτεί «έτσι γιατί έτσι αποφασίστηκε!!». Το θέμα δεν κλείνει εδώ ,ούτε έτσι. Αντιθέτως τώρα μάλιστα το ανοίξατε πλατιά. Θα δούμε βέβαια και τις «τοποθετήσεις» και του νέου Περιφερειάρχη περί αυτών. Ο καθένας μας κρίνεται. Αλίμονο βέβαια σε αυτούς που ξεχνούν πως βρίσκονται σε θέσεις προσωρινές και συγχέουν την θεσμική εξουσία με τα «προσωπικά και κομματικά τους».

Μπράβο σας. Όντως «απαιτεί τόλμην» ένα τέτοιο εγχείρημα, και σε αυτό το χρονικό σημείο.

Αντώνης Γιάνναρος.