Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ»

Αγαπητοί συμπολίτες,

μέσω του άρθρου τούτου θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτησή μου για ορισμένους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων εκατέρωθεν του Κυρίλλου ποταμού.

Πιο συγκεκριμένα από πέρσι γνωρίζουν την ύπαρξη αλλοδαπών στα κτήματά τους χωρίς όμως να κάνουν καμία ενέργεια για το θέμα αυτό. Αντίθετα τους επιτρέπουν να φτιάχνουν παραπήγματα και δεν τους παρέχουν:
  1. Πόσιμο νερό, με αποτέλεσμα να δημιουργούν βλάβες στον αγωγό της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. ή να παίρνουν νερό απ’ όπου βρουν (πηγάδια, εξωτερικές βρύσες κατοικιών κτλ).
  2. Ρεύμα και αναγκάζονται να κλέβουν από τη ΔΕΗ.
  3. Καμία μορφή αποχέτευσης και τα λύματα καταλήγουν στο ποτάμι. Την ίδια κατάληξη έχουν και τα «άχρηστα», ύστερα από τη διαλογή των ευρημάτων τους, από τις «ανασκαφές» στους κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης.
Όταν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν αυτοί οι άνθρωποι είναι άθλιες και δημιουργούν ταυτόχρονα προβλήματα στη ευρύτερη περιοχή, γιατί μένουν αμέτοχοι; Πως επιτρέπουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο στις ιδιοκτησίες τους; Ελπίζω να μην ειπωθεί από κανέναν τους, ότι τους λυπούνται, γιατί δεν συνάδει με την εν γένη αντιμετώπισή τους. Βεβαίως υπάρχει και το άλλοθι του «Ευρωπαίου Πολίτη». Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας πω, πώς ευρωπαίος πολίτης σημαίνει και ευρωπαϊκή κουλτούρα. Μόνο που εγώ, άλλη κουλτούρα βλέπω.

Είναι δυνατόν να βρωμίζουν όλη την πόλη με τις ακαθαρσίες τους, και ν’ αδειάζουν τους κάδους στους δρόμους της πόλης μας; Να έχει γίνει η ζωή των πολιτών της περιοχής αφόρητη από τη δυσοσμία και το κουνούπι;

Που ζουν λοιπόν αυτοί οι ιδιοκτήτες; Γιατί αποποιούνται τα πρόστιμα που έβαλε η πολεοδομία; Γιατί άλλοι κρύβονται; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν όλοι; Μήπως το κοινό μυστικό είναι η αλήθεια σε όλη την υπόθεσή;

Ποιος είναι αυτός ο λογικός άνθρωπος, που θα επιτρέψει σε κάποιον άγνωστο, να μείνει στο κτήμα του χωρίς καμία συμφωνία, να κτίσει οτιδήποτε, να μολύνει το χώρο και να τον κάψει.

Η συγκεκριμένη περιοχή πήρε φωτιά δύο φορές μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Πράγμα άκρως επικίνδυνο για όλους τους περιοίκους, καθότι οι «κατασκηνωτές» χρησιμοποιούν υγραέριο. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Την Παρασκευή 17-09 η περιοχή πήρε για δεύτερη φορά φωτιά, ενώ πέντε ημέρες πριν απ’ αυτό, έβγαλαν μαχαίρια και κατέληξαν στο νοσοκομείο. Πρόσφατα (στις 03-10) πυρπολήθηκε ένα δικό τους αυτοκίνητο που είχαν καταστρέψει την ημέρα της διαμάχης τους. Τα παραπάνω περιστατικά έχουν καταγραφεί στα αντίστοιχα τοπικά τμήματα (πυροσβεστική και αστυνομία). Εκτός των κατοικιών υπάρχουν και αρκετά σχολικά συγκροτήματα. Τα παιδιά δεν έχουν ασφάλεια πια ούτε στο δρόμο ούτε στο σχολείο.

Αν αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να λέγονται άνθρωποι ας σκεφτούν τα παιδιά που μεγαλώνουν στην πόλη μας και ας αφήσουν στην άκρη τους ιδιοτελείς σκοπούς τους.

Δεν θεωρώ πρέπον να τους αφήνουμε να υποβαθμίζουν την ποιότητας ζωής όλων μας.

Έχουν χρέος απέναντι στους πολίτες αυτής της πόλης να φανερωθούν και να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Αρκετά τους ανεχτήκαμε. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν αντέχουν άλλο. Ως εδώ! Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σ. Κοντογιάννη.