Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ KERAFINA


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ KERAFINA ΑΒΕΤΕ
ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τo Δ.Σ Σωματείου καταγγέλει την επιχείρηση γιατί προέβη σε 2 απολύσεις συναδέλφων με το πρόσχημα της κρίσης, πως δεν υπάρχει δουλειά.
Αυτό που θέλει ο ιδιοκτήτης είναι να κλείσει τελείως την παραγωγή και να κρατήσει μόνο το εμπορικό τμήμα .
Ήδη εδώ και 5 χρόνια κάνει εισαγωγές από άλλες χώρες .Το Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ παλεύει να μην χαθούν και αυτές οι λίγες θέσεις εργασίας που έχουν μείνει στο εργοστασιο.
Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους για την ποιότητα και την παραγωγή των ειδών Υγιεινής της από το 1985 που ξαναλειτούργησε.
Το Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ παλεύει να υπέρξει ένας συντονισμός δράσης στα εργοστάσια ,,για τον λόγο αυτό η υπόθεση αυτή πρέπει να ξεφύγει από τα εργοστάσια ,από τους εργαζόμενους και από τα συνδικαλιστικά γραφεία και να γίνει υπόθεση της Κορινθιακής Κοινωνίας του Νομού μας.
Πρέπει να σταματήσει η μετατροπή της σε περιοχή εγκαταλειμένων εργοστασίων,ανέργων και φτωχών.

Η ανεργία στην Πελοπόννησο έχει ήδη φτάσει στο 20% και τα χειρότερα έπονται.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν είναι πρόθυμες να οργανώσουν την αντιπαράθεση τους με τους εργοδότες .Το καθήκον πέφτει στις πλάτες των πρωτοβάθμιων σωματείων της βάσης του εργατικού κινήματος .Τα σωματεία πρέπει να παίξουν αυτό το ρόλο συντονίζοντας τους αγώνες, κλιμακώνοντας, ενημερώνοντας, εμπνέoντας.

ΓΙ’ΑΥΤΌ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ 
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑ.
ΤΟ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ