Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ!






Ο Σπύρος Σταματόπουλος είναι ο νέος Δήμαρχος Σικυωνίων - Στυμφαλίας - Φενεού, καταγράφοντας το εντυπωσιακό ποσοστό του 64,1%. Το τελικό αποτέλεσμα, κατά δημοτική περιφέρεια και συνολικά, φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:



Στο νέο δημοτικό συμβούλιο, η Συμμαχία Νέων Σικυωνίων (Σταματόπουλος) καταλαμβάνει 16 έδρες, η Δημοτική Ενότητα (Ζαχαριάς) 6, η Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία (Χωρέμης) 4 και η Λαϊκή Συσπείρωση (Παπαδημητρίου) 1 έδρα.

Σε σύντομη ομιλία που απήυθυνε προς το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το εκλογικό του κέντρο, ευχαρίστησε τον κόσμο που τον στήριξε, χαρακτήρισε "ενωτική" τη νίκη του συνδυασμού του και τόνισε πως δεν υπόσχεται θαύματα, αλλά σκληρή δουλειά για το καλό του τόπου.

Παρακολουθήστε εδώ το σχετικό βίντεο:



Ο Πέτρος Τατούλης πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Με το 52,5% περίπου των έγκυρων ψήφοδελτίων εκλέγεται Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο κ. Τατούλης. Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας εκλέγεται ο Γιώργος Δέδες. Δείτε τα αποτελέσματα της Περιφέρειας εδώ

Σε δήλωσή του, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι σ' αυτές τις εκλογές νίκησαν οι πολίτες κι ο Καλλικράτης, υποσχέθηκε να κάνει την Πελοπόννησο "ευρωπαϊκή περιφέρεια" κι ευχαρίστησε τα κόμματα που τον στήριξαν, καθώς και ψηφοφόρους άλλων κομμάτων που έκαναν το ίδιο.



 Οι νέοι Δήμαρχοι της Κορινθίας:

Διατηρούν το δημαρχιακό τους αξίωμα οι κ. Πνευματικός στην Κόρινθο και Κλαδουχος στο Ξυλόκαστρο, όπου είχαμε ντέρμπι με τον κ. Σκούρα.
Μεγάλες ανατροπές σε Βέλο και Λουτράκι. Στο Βέλο εκλέγεται ο κ. Παπακυριάκου, κερδίζοντας τον κ. Λαμπρόπουλο, που ήταν δήμαρχος τα 24 από τα τελευταία 28 χρόνια και θεωρείται "εμπνευστης" του Δήμου Βέλου-Βόχας, ενώ στο Λουτράκι εκλέγεται ο κ. Λογοθέτης. Και οι δύο αυτοί υποψήφιοι υπολείπονταν περίπου δέκα ποσοστιαίες μονάδες των αντιπάλων τους στον Α΄ γύρο.
Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι η Νεμέα έχει εκλέξει Δήμαρχο από τον Α΄ γύρο τον κ. Ανδριανάκο.

Η ενημέρωση θα συνεχιστεί από το blog μας, με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, ειδήσεις και σχόλια.