Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Επισκέψεις Σταματόπουλου - Λεονάρδου στα σχολεία

Στην άμεση καταγραφή των προβλημάτων, των ελλείψεων και των αδυναμιών που υπάρχουν στα σχολεία του διευρυμένου Δήμου Σικυωνίων έχει προχωρήσει η νέα Δημοτική Αρχή πραγματοποιώντας μια σειρά επισκέψεις στις σχολικές μονάδες της πόλης.

Έχοντας συμπληρώσει μόλις ένα μήνα στη Διοίκηση του Δήμου, η νέα Δημοτική Αρχή με την πρωτοβουλία της αυτή, αποδεικνύει στην πράξη ότι τα θέματα Παιδείας αποτελούν μια από τις βασικές προτεραιότητές της. Ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπυρίδων Σταματόπουλος συνοδευόμενος από τον εκπαιδευτικό, Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάσο Λεονάρδο έχει επισκεφτεί ήδη το 4ο και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου, το Δημοτικό Σχολείο Πασίου, το 2ο Γενικό Λύκειο Κιάτου , το 1ο ΕΠΑΛ Κιάτου και το ΕΠΑΣ Κιάτου, προχωρώντας σε μια πρώτη εκτίμηση των αιτημάτων που υπάρχουν, ενώ οι επισκέψεις θα ολοκληρωθούν με την καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν και στα σχολεία των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου.


Η συνάντηση με τους Διευθυντές των σχολείων γίνεται σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι αναγκαίες διορθωτικές παρεμβάσεις, στο όριο των δυνατοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου και κατόπιν της ψήφισης του δημοτικού προϋπολογισμού.

Τα προβλήματα αφορούν κυρίως στην έλλειψη αιθουσών, στις διάφορες παρεμβάσεις και επιδιορθώσεις που πρέπει να γίνουν στα σχολικά κτίρια, στην βελτίωση των αύλειων χώρων αλλά και στις αισθητικές παρεμβάσεις (ελαιοχρωματισμοί κ.α)

από δελτίο τύπου